Gulyás: Európai nemzeti identitás nem létezik

2020. szeptember 03. 12:42

A nemzeti érdekek hatékony képviseletéhez ezért olyan emberekre van szükség, akik tisztában vannak saját nemzeti identitásukkal.

2020. szeptember 03. 12:42
null

A nemzeti érdekek meghatározásából áll össze az Európai Unió (EU) hatékony működése, ezért kiemelten fontos a magyar érdekek képviselete – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). Gulyás Gergely a Nemzetek Európája Karrierprogram nyitóünnepségén azt mondta: ahhoz, hogy az EU-ban hatékonyan érvényesíthessük a nemzeti érdekeket, ismerni kell az EU működését, szabályrendszerét.

Varga Judit pedig úgy fogalmazott: „olyan Európát szeretnénk, amely valóban tiszteletben tartja nemzeti identitásunkat és intellektuális szuverenitásunkat, véleményünk különbözőségét és (...) a magyar emberek akaratát”. A miniszter ezért elengedhetetlennek nevezte, hogy egy olyan magyar szakértői apparátus épüljön ki, amely hisz a nemzetállamok szoros együttműködésén alapuló Európa és a szuverén Magyarország jövőjében. Közölte: a karrierprogram célja, hogy minél több, Magyarországot határozottan és hatékonyan képviselő szakembert képezzenek, és közülük minél többen kerüljenek vezető pozícióba az Európai Unió intézményeinél.

(MTI)

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a budapesti Károlyi-Csekonics-palota ünnepélyes átadásán 2020. szeptember 1-jén. A felújított épületet a Károli Gáspár Református Egyetem fogja használni. MTI/Kovács Tamás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
samual
2020. szeptember 03. 15:36
az EEÁ nálunk csak DK kampány fogás, mivel ellenzékben vannak bármit mondhatnak, csak mindig az ellenkezője legyen a kormánynak, ezért mondanak most 30.-Ft-os gázárat hangosan, hogy ha rájuk kerülhetne a sor halkan emelhessék 200-ra /mszp vagy dk egykutya/
BőröndÖdön
2020. szeptember 03. 14:44
Ez az új FoxiMaxi Nertársképző...igazi pártállam! :(
JohnDoe1984
2020. szeptember 03. 13:58
"olyan Európát szeretnénk, amely valóban tiszteletben tartja nemzeti identitásunkat és intellektuális szuverenitásunkat, véleményünk különbözőségét és (...) a magyar emberek akaratát" A kormány se nagyon szokta tiszteletben tartani a tőle eltérő véleményeket és kíváncsi lennék a magyar emberek hogyan vélekednének a nemzetközi ügyészséghez való tartozásról vagy például a KESMA nemzetstretégiai jelentősségűvé nyilvánításáról vagy akár a szigetszentmiklósi foci csapat hasonló húzásáról (A Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre "felszámolás alatt" stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítéséről 144/2019. (VI. 20.) Korm. rendelet). Elegem van abból, hogy a Fidesz lejáratja és teljesen kisajátítja a "nemzeti érdek" fogalmát, abból még inkább, hogy a választók nagyrészét nem érdeklik a miértek és még akkor is védik a kormányt, amikor azok éppen arcon köpik őket.
Vakfolt
2020. szeptember 03. 13:42
Európai nemzeti identitás márpedig van. A germánok például kifosztották Rómát és megdöntötték a birodalmat, aminek a védelmére felesküdtek. Az az identitásuk, hogy jajj a legyőzötteknek, ahogy ezt már a gallok is prezentálták Rómában. Mondjuk Róma kifosztása sláger jellegű dolog, úgy ezer évvel később V. Károly martalócai is rápróbáltak, Sacco di Roma. Ezzel szemben a szittya identitás meg az, hogy Attila megkegyelmezett Rómának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!