Idősebb George Bushnak emelnek szobrot a Szabadság téren

2020. szeptember 06. 11:38

A avatására 2020. október 23-án került majd sor.

2020. szeptember 06. 11:38
null

Vasárnap reggel közleményt adott ki a Miniszterelnökség, amelyben tudatják, hogy a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából a magyar kormány szobrot állít George Herbert Walker Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének a budapesti Szabadság téren.

Kiemelik, hogy „a szobor felállításával a magyar állam tisztelettel adózik Bush elnök emléke előtt, aki az első amerikai államfőként hivatali ideje alatt Budapestre látogatott. Bush elnök életművét joggal övezi elismerés. A közszolgálatban töltött hosszú pályafutása során – elnökként és alelnökként – a hidegháború lezárásában, valamint a közép- és kelet-európai demokráciák létrejöttében vitathatatlan érdemeket szerzett” – hangsúlyozzák.

A avatására 2020. október 23-án kerül majd sor. George H. W. Bush szobra Ronald Reagan amerikai elnök budapesti szobra mellett áll majd, ezzel is szimbolizálva a két vezető közös harcát a – Reagan szavaival élve – „gonosz birodalmának” felszámolásáért – áll a közleményben.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiiisteleeeki
2020. szeptember 13. 00:42
amíg az obeliszk meg az ötágú csillag ott éktelenkedik, az összes harmadosztályú senkit odaönthetik bronzba vagy ólomba, csak pótcselekvés marad. már reagan se kellett volna, meg ahogy itt is írta valaki, elvis-szel, a narkós, kurvázó, fbi -nál beszervezett ügynökkel a nívó is lement a béka hátsó fele alá, és a túloldalon még a szakmai szintet is a balkáni sovén giccsparádé szintre sikerült süllyeszteni azzal az angyalos-katonás laokóncsoporttal. MINEK?!
heg01
2020. szeptember 07. 12:24
G.H.W.Bush, hát nem tudom. Annak idején felnéztünk rá, lehet kaphat egy szobrot valahol. Na de Reagan ?! Ronald Reagan egy háborús uszító volt, egy a világot veszélybe sodró űrcowboy, aki nem átallott viccelődni egy mikrofonpróba alkalmával Moszkva bombázásával. Ha valakinek köszönni lehet a hidegháború végét, az Mihail Gorbacsov. Ő indította el a reformokat a Szovjetunióban, ami miatt aztán őt meg is puccsolták. Gorbacsov egyelőre nem kaphat szobrot nálunk, több okból sem. De a Szabadság téren éktelenkedő Reagan-szobrot távolítsák el !
Mátyás01
2020. szeptember 06. 17:29
Azért ezt nem kéne. Mégiscsak a háttérhatalom embere volt. Koponya és csontok.
night watch
2020. szeptember 06. 17:20
A pesti srácoknak, köztük Mansfeld Péternek kellene egy gigantikus, minden más emlékművet lealázó szobrot emelni a washingtoni Capitolium előtt. Fényévekkel előzték meg a sok tohonya díszmajmot a szabad világért folytatott harcban. Mikor sütöttek el a jenkik mérgesen egy puskát a rusnyák bolsevista kutyafejű tatár ellen? Pont fordítva, a II. vh alatt bennünket basztattak, szőnyegbombáztak, amiért hadat vieltünk a sátán ellen. 1941-től fél évszázadon keresztül felfegyverezték táplálták, fininszírozták a fenevadat Európa és Magyarország ellen. A rendszerváltozáskor meg kikötötték, hogy az ávós tömeggyilkosoknak a haja szála sem görbülhet meg. Az amerikai elnököknek szartengerben dagonyázó, a bolsevista ördöggel mindenféle természetellenes módon párzó szobrok dukálnak valami félreeső horror szoborparkban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!