Földet oszt a Mi Hazánk

2020. szeptember 16. 12:41

Toroczkai László pártelnök azt mondta, Ásotthalmon, Cserháthalápon és Homorúdon kezdődik meg a földosztás.

2020. szeptember 16. 12:41

„Virradat” programja keretében földosztásba kezd a Mi Hazánk Mozgalom, azokon a településeken, ahol a párt színeiben politizáló polgármester vezeti az önkormányzatot – jelentette be a szervezet elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. A vidék elnéptelenedésének megállítása érdekében, Ásotthalmon, Cserháthalápon és Homorúdon kezdődik meg a földosztás – közölte Toroczkai László. A program keretében olyan magyar állampolgárok juthatnak egy-egy holdnyi földterülethez, akik „szeretnének a magyar föld közelébe visszamenni” – tette hozzá.

Példaként említette, hogy Ásotthalmon számos elhagyott tanyahely áll rendelkezésre. Van amelyik önkormányzati tulajdonú, ám a többség magántulajdonban van, így a település anyagi lehetőségei határozzák meg a földosztás mértékét. Ugyanakkor támogatást kívánnak nyújtani a családoknak a házépítéshez is; ehhez több vállalkozás felajánlotta már a pártnak a segítségét – fűzte hozzá.    Arról is szólt, hogy a „Virradat” program része, hogy elősegítsék élelmiszer-feldolgozó üzemek telepítését a kistelepüléseken.  Ennek keretében, a Belügyminisztérium 200 millió forintos támogatásával megkezdődött egy chipgyártó üzem létrehozása Ásotthalmon – mondta Toroczkai László. A sajtótájékoztatón Éberling Balázs a Baranya megyei Homorúd polgármestere bejelentette, hogy belépett a Mi Hazánk Mozgalomba.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. szeptember 16. 21:29
Egy hold? Az mire elég?
jóember
2020. szeptember 16. 18:49
Nem tudom, hogy ott Ásotthalmon mennyi egy fél hektár ára, de akármennyi is lehet, ez az ajánlat édeskevés egy mezőgazdasági vagy akármilyen vállalkozás elindításához, nem túl vonzó. Azok az elhagyott tanyák meg valószínűleg azért elhagyottak mert a korábban ott élők nem tudtak ott megélni. Nem is értem, hogy mit akarnak ezzel elérni, a választások még messze vannak, kampányfogásnak korai. Vagy tényleg komolyan gondolják és azt hiszik, hogy mostmajd tolongani fog a városi fiatalság a meghírdetett kánaánba? Ez fúrcsa.
annamanna
2020. szeptember 16. 14:41
Na ez már valami. Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle.
Berecskereki
2020. szeptember 16. 13:27
Föltámadott Károlyi Mihály?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!