Fekete-Győr: Lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé

2020. szeptember 29. 16:06

„Az ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás” – írta a Momentum elnöke.

2020. szeptember 29. 16:06
null

Mint arról korábban írtunk, vádat emelt az ügyészség Fekete-Győr András ellen. A Momentum elnökének hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie, miután rendőröket dobált egy tüntetésen. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a mai napon öt ügyben, 6 személy – köztük Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz – ellen nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, közölte az ügyészség a honlapján.

A vádirati tényállások lényege szerint a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék – fogalmaz a közlemény.

Fekete-Győr: az ügyészség „vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás”

„Politikusként éppúgy, mint állampolgárként vállalom a felelősséget minden tettemért” – írta közösségi oldalán a Momentum elnöke az ügyészség vádemelése kapcsán. Fekete-Győr András azonban hozzátette:

– írta a poltikus.

„Lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé”

Hiszen ahogy Fekete-Győr fogalmazott, „egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé”. Hozzátette: „soha nem bántottam senkit, és soha nem állt szándékomban ártani a rendőröknek”.

Az ügyészség alábbi videójában látható, a politikus miként „ejtette” a rendőrök közé az említett füstölőt:

A Momentum képviselője szerint mégis jogállam van Magyarországon?

„Hiszek a jogállamban, és hiszek a jog uralmában. Hiszem, hogy ebben az ügyben a magyar bíróság ki fogja mondani, hogy nem követtem el semmilyen törvénybe ütköző cselekedetet” – fogalmazott Facebook-bejegyzése végén Fekete-Győr András. Pedig a Momentum elnöke májusi publicisztikájában még azt írta: „az Orbán-kísérlet visszahozta a pártállamot, a propagandát, és az oroszokat. Moszkva újra diktál és rendel. A mi feladatunk az, hogy polgáraink biztonságára ügyelő jogállamot teremtsünk”.

Fekete-Győr András teljes bejegyzését az ügyészség vádja kapcsán ide kattintva olvashatja.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
22-es csapdája
2020. október 05. 15:33
Ha a szavaknak ennyire esetleges a jelentésük, mint ahogy az "ejtés" szót használja FGy - akkor a bíróság ítélje őt "bőrfonalakkal" való "simogatásra" (maradiul: korbácsolás), "végtagösszefűző" "gémkapcsozásra" (maradiul: kurtavas) esetleg "tüzes botokkal" való ijesztgetésre (maradiul: agyonlövés). Hülyének lenni csak következetesen érdemes.
misi53
2020. szeptember 30. 10:51
Tipikus bűnözői védekezés: azért loptam mert a is lopott !
catalina9
2020. szeptember 30. 07:26
egy meztelen csiga páncélos lovag, ehhez a Fekete-Győrhöz képest...
Bitrex®
2020. szeptember 30. 07:14
Kellene a Kossuth térre egy jól bevált, régi pellengér (szégyenoszlop), ahová az ilyen bűnösöket egy hétig odaláncolnánk táblával a nyakában, hogy minden arra járó elmondhassa neki a véleményét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!