Elutasította a Kormányhivatal az Álomvölgy beépítését

2020. szeptember 16. 07:58

A helyi védettség, valamint nemzeti és uniós jogi követelmények miatt nem épülhet be az Álomvölgy – indokolta a Pest Megyei Kormányhivatal.

2020. szeptember 16. 07:58
null

Tavaly tavasszal röppent fel a sajtóban a hír, miszerint Budakeszin – a Bodzás-árok egyik sarkában –, az úgynevezett Álomvölgyben egy vállalkozó a kiemelt természetvédelmi terület ellenére építkezésbe fogott és kezdetnek fel is húzott egy kerítést a területen. Ez nem igazán nyerte el a budakesziek tetszését, így az önkormányzathoz fordultak, ahol kiderült, hogy a vállalkozónak nincs engedélye az építkezésre. Ezzel persze a terület tulajdonosa nem értett egyet, szerinte ugyanis ő nem csinált mást, mint „a harminc éve saját tulajdonában lévő telket kerítette körbe vagyonmegőrzés miatt, mert az állandóan szeméthalomban állt”. Az építkezés ellen többször is tartottak tüntetéseket, az ügyről akkor az Index írt részletesebben.

Baumgartner Antal, a területet tulajdonló vállalkozó később azt állította, hogy a kerítésen kívül egy épületet – egészen pontosan egy „mikrofarm mintagazdaságot” – is felkíván húzni a helyszínen, bár hozzátette, tisztában van vele, hogy ehhez már más engedélyek szükségesek. Most úgy tűnik, hogy nem fog teljesülni a vállalkozó kívánsága, ugyanis a Pest Megyei Kormányhivatal általános építésügyi hatósági hatáskörében elutasította az Álomvölgybe tervezett „mikrofarm gazdaság” építési engedélykérelmét.

(Kép forrása: Facebook)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz
2020. szeptember 16. 13:37
SzélBernike mit fog ehhez szólni ? Remélem méltatni fogja a döntést.
írmag
2020. szeptember 16. 09:22
Növény és állat génpark létrehozásához T-t-óni nagyon értesz, az állami támogatás felvétele mértékéig. Volt már néhány példád.
Nori70
2020. szeptember 16. 08:14
Hogy került a tulajdonába?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!