BKV: Elkezdődött a műszaki átadás a 3-as metró déli szakaszán

2020. szeptember 22. 17:15

Az átvétel harminc napon belül lezajlik, az utasok a BKV által lefolytatott próbafutások után vehetik majd át a felújított szakaszt.

2020. szeptember 22. 17:15
null

Elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi eljárások a 3-as metróvonal rekonstrukció alatt álló déli szakaszán – tájékoztatta a BKV Zrt. kedden az MTI-t.

Emlékeztetnek: a Kőbánya-Kispest és Népliget állomások között az állomásfelújítást a Strabag Építőipari Zrt., a vágányépítést, az alagúti biztosítóberendezésekre vonatkozó munkákat, illetve a vasúti távközlési és központi diszpécserrendszerek korszerűsítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végzi. Továbbá, a PRO-M Zrt. végzi az úgynevezett EDR országos hálózatbővítési, rádióslefedettség-kiépítési munkálatokat.

A tájékoztatás szerint a műszaki átadás-átvételi eljárások lezárása után, a BKV által lefolytatott próbafutások eredményeinek ismeretében adhatják át az utasoknak a megújult déli vonalszakaszt.

Az átadás-átvételt a jogszabályok szerint 30 napon belül be kell fejezni, így várhatóan 2020. október 22-én zárulhat a folyamat – tartalmazza a BKV közleménye.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. szeptember 23. 08:11
Milyen büszke vagyok Karácsony Gergely főpolgármester úrra, hogy ezt is megcsinálta. :-)
balbako_
2020. szeptember 23. 07:02
Na, ja ezt Tarlós csinálta. A fennmaradó felújítást pedig Karácsony elszabotálja.
pollip
2020. szeptember 22. 19:12
Gergő hogy fog feszíteni az átadáson. Úgy, mintha tett volna valamit, pedig semmit.
civis72
2020. szeptember 22. 17:36
szerencsére ezt sem kamugeri intézte
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!