Az ügyészség visszautasítja Fekete-Győr „alaptalan rágalmát”

2020. szeptember 30. 10:17

Az ügyészség szerint „a törvény előtti egyenlőség megsértése lenne, ha egyesek politikai szerepvállalásuk miatt mentesülhetnének a jogszerű és igazságos eljárások alól”.

2020. szeptember 30. 10:17
null

A Legfőbb Ügyészség közleményében azt írja, hogy „Magyarország Ügyészsége visszautasít minden alaptalan rágalmat, amely az ügyészség törvényes és szakszerű működését vonja kétségbe.” Leszögezik: „Az ilyen és hasonló esetekben minden elkövetővel szemben azonos módon, a törvények szerint lép fel az ügyészség és a bíróságok bűnösséget kimondó és szankciót megállapító határozatokat hoznak.

Hozzátette az ügyészség, hogy „a Központi Nyomozó Főügyészség a 2018 decemberi Parlament előtti demonstrációkon történt hasonló jogellenes magatartások miatt eddig kilenc személy ellen emelt vádat, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság valamennyi vádlottal szemben marasztaló ítéleteket hozott, melyek közül hat ügy már jogerőre is emelkedett. A bíróság öt esetben 1 év vagy az alatti börtön fokozatú, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte a vádlottakat, amely ítéletek közül három már első fokon jogerőre emelkedett, mivel a vádlottak tudomásul vették a döntést. Egy vádlottat pedig 1 év 8 hónap börtön fokozatú, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt a bíróság. Ezen ítélet szintén első fokon jogerőre emelkedett, mivel a vádlott ez esetben is elfogadta a döntést."

Az ügyészség közleményében hangsúlyozta: „a törvény előtti egyenlőség megsértése lenne, ha egyesek politikai szerepvállalásuk miatt mentesülhetnének a jogszerű és igazságos eljárások alól. A jogállami elveknek megfelelően, a bíróság fogja kimondani a végső szót” – írták.

(Legfőbb Ügyészség közleménye)

Kép forrása: Facebook

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. szeptember 30. 16:02
A poltpeti az egyes számú hungarikum!
atila68
2020. szeptember 30. 15:48
Kicsi fecskevállú forradalmárom. Eddig két vádpont volt ellened, most rágalmazásért begyűjtötted a harmadikat. Te tényleg két kézzel rázod a pofonfát.
írmag
2020. szeptember 30. 14:28
Mi van a NOlimpiával?
Rocktoberi
2020. szeptember 30. 14:23
Ez kis fajankó Fegyőr saját maga dicsekedett el vele, hogy petárdával dobálta a rendőröket. Örüljön inkább, hogy nem térdeltek rá akkor rögtön a torkára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!