A bizottság az unió külső határainak fokozott védelmét javasolja

2020. szeptember 23. 13:30

Az egészségügyi és biztonsági ellenőrzés eredményét, az ujjlenyomatvételt az Eurodac nevű közös adatbázisban rögzítik.

2020. szeptember 23. 13:30

Az Európai Bizottság az unió külső határainak fokozott védelmét javasolja a jogi keret módosításával, valamint az Európai Határ- és Parti Őrség (Frontex) szerepének növelésével – jelentette be az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Brüsszelben, a bizottság új migrációs és menekültügyi paktumjavaslatának bemutatásakor szerdán.

Margarítisz Szkínász kifejtette: a bizottsági megközelítés a hatékonyabb és gyorsabb, a tagállamok között összekapcsolt menekültügyi eljárásra összpontosít. Magában foglalja az egyes belépéseket megelőző átvilágítást, valamint kiterjed az unió külső határait engedély nélkül átlépő, vagy a tengereken végzett kutatási és mentési művelet után partra szállítottak azonosítására. Az egészségügyi és biztonsági ellenőrzés eredményét, az ujjlenyomatvételt az Eurodac nevű közös adatbázisban rögzítik. Az eljárás lehetővé teszi a gyors döntést az uniós tartózkodás engedélyezéséről, vagy megtagadásáról – közölte.

Ylva Johansson belügyi biztos közölte: az uniós bizottság az illegális migráció felszámolását célzó erőfeszítések támogatását, az unióba igyekvők számára jogszerű csatornák megteremtését szorgalmazza.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. szeptember 23. 15:07
Érdekes, hogy most a bizottság ezt javasolja, de mikor a magyar kormány javasolta, akkor lehurrogták.
Ikloorvat
2020. szeptember 23. 14:22
Akkor küldjenek ide katonáat, mert nekünk nincsenek. "Szigorúan őrzött határkerítés: hat szírt találtak Fejér megyében"
airmax
2020. szeptember 23. 14:15
Jé már van "átvilágítás", meg "azonosítás"... Már nem a háború, és a klímavészhelyzet miatt elmenekült emberek feltételek nélküli segítéséről van szó? Öt év alatt sikerült idáig eljutni... Bravó... Csak ez még rémesen KEVÉS...
Esvány
2020. szeptember 23. 13:59
Manfred Weber ugyanerről: "2015 hibája az volt, hogy az európai vitában szinte csak a szolidaritásról volt szó" A politikus kitért rá, hogy napjainkig a menedékkérők EU-s tagállamok közötti elosztását szabályozó mechanizmus volt a középpontban, a határok biztosítása és az elutasított menedékkérők hazajuttatása pedig nemigen volt téma. "Ezért a jövőben kiegyensúlyozott menekültügyi politikára van szükség, amely összhangot teremt a humanitás, a segítség és az ellenőrzés között" - mondta Manfred Weber. "A működőképes határellenőrzés az előfeltétele mindennek. Ha nem biztosítjuk és nem védjük meg az EU-s külső határt, akkor az embercsempész bandák, a maffia vagy Erdogan török elnök dönti el, hogy ki jön Európába" - mondta. "Ez elfogadhatatlan. Európának önállóan kell határoznia arról, hogy ki jöhet" - tette hozzá. https://hirtv.hu/hirtvkulfold/weber-az-eu-s-kulso-hatar-hatekony-ellenorzese-az-uj-menekultugyi-politika-legfontosabb-eleme-2508561 https://index.hu/belfold/2020/09/23/weber_tobb_hatarellenorzes_kevesebb_szolidaritas/ Ezek pont olyan hülyék, mint a komcsik voltak. Öt éve kapálóztak a normalitás ellen, majd most, nagy csinnadrattával bejelentik, hogy feltalálták a meleg vizet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!