Van Másik Kft. néven alapított médiacéget az Index egyik volt főszerkesztő-helyettese

2020. augusztus 10. 18:12

A távozó indexesek Facebook-oldalán egyébként pont Kárpáti osztotta meg, hogy „Lesz másik!”.

2020. augusztus 10. 18:12
null

Kárpáti Márton, az Index.hu Zrt. volt főszerkesztő-helyettese, új vállalkozást hozott létre Van Másik Kft. néven – írja a mfor.hu-ra hivatkozva a Media1.

A 3 millió forint alaptőkével rendelkező médiacég egyedüli tulajdonosa Kárpáti az Opten adatbázisa szerint.

A távozó indexes újságírók közül még többeket köt a versenytilalmi korlát, így nem indíthatnak új lapot vagy dolgozhatnak az Index versenytársainál. Az mfor.hu szerint azonban Kárpátira már feltehetően nem vonatkozik az említett tilalom, hiszen létrehozta a Van Másik Kft.-t. A távozó indexesek Facebook-oldalán egyébként pont Kárpáti osztotta meg, hogy „Lesz másik!”.

Az újonnan létrejött kft. azonban nem használhatja a vanmasik.hu domaint, mivel az 2018 óta az Index.hu Zrt. tulajdona. Egy eddig ismeretlen magánszemély viszont a napokban bejegyezte a legyenmasik.hu, leszmasik.hu és a nehallgassunk.hu domaineket. Ezen kívül több, az index nevet tartalmazó regisztráció is bekerült az Internet Szolgáltatók Tanácsához, de ezek valószínűleg védjegyoltalmat sértenek, mert a regisztrációjukat az ISZT elutasította.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. augusztus 12. 09:07
Ez is egy fake news gyár lesz?
Vakfolt
2020. augusztus 11. 18:36
Munkaügyi szempontból sok szabadságharcosnak el lesz kapva a kolbásza/hasított zsemléje, most már annak is leesik, hogy nem olyan hősiesen rúgták ki maguk alól a fiúklányok a széket, hanem szépen bebiztosították magukat, aki még azt is megette, hogy Orbán csinálta. Még az is kiderülhet, hogy az index veszteségesedése is direkt történt. Kérdés az index mint brand vajon fel tudja tölteni az elvtelen propagandista keretét?Lehet, hogy a ballib média nagyon örült a konkurencia kiesésének, csak nehogy azt vegyék észre, hogy a saját munkatársaik dobbantanak. Kicsi ám ez az ország és csodák nincsenek..
istvánkeve
2020. augusztus 11. 14:50
Ennek a szappanoperának a mai folytatása elég unalmasra sikerült. Hol marad a "szerelem", ami ennek a müfajnak elengedhetetlen része ?
nempolitizálok
2020. augusztus 11. 14:12
Orbánék annyira elnyomják a libsi médiát, hogy egyenesen aranykoruk van. szaporodnak. 2022-ig még kettő lesz, gondolom, azok is szamizdat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!