Szezon

2020. augusztus 26. 08:41

Szijjártó Péter nem érti. Sőt, fel van háborodva.

2020. augusztus 26. 08:41
Friss Róbert

„Tegnap először szólalt meg nyilvánosan azután, hogy az Átlátszó nyomán a magyar média egy része (is) közreadta: egy hatmilliárd forint értékű luxusjachton nyaralt, amely az állami megrendelésekkel kitömött milliárdos, Szíjj László tulajdona. Azt, hogy a nyaralásért fizetett-e a miniszter, vagy ajándékba kapta, továbbra is homály fedi. Csak azt tudjuk, hogy nem érti, és fel van háborodva. Ha csak Szijjártó Péter nem értené, akkor megértenénk őt. Mert a nyaralás magánügy. Ha viszont Szijjártó Péter külügyminiszter nem érti, akkor meg azt nem értjük, min csodálkozunk. Hiszen nem érti a főnöke sem, aki mellesleg az ország miniszterelnöke.

Mint a hatalom gyakorlói, elnyammoghatnának ugyan azon, volt-e valaha akkora szakadék szegények és gazdagok között, mint ma van, de ezen majd a választók nyammognak. Ha nekik jó így, hát legyen így. De ha már  a külügyminiszter »igazságérzetét« sértették a megjelent írások, mert az ő élete nyitott könyv – ami viszont nem igaz a családi életére és a családi vakációjára, aminek a jachtozás is része –, sőt ő tiszteletben tartja a jogszabályokat, mert az nála nem »szezonális kérdés«, akkor annyit tudunk mondani: a mi igazságérzetünket is bántja valami, mégpedig az etika. Mert bárki bármit állít, az erkölcs a közpolitika része, ha ennek a hatalomnak nem erős oldala is.

Mi tisztességtelennek gondoljuk, hogy miközben a magyar polgárokat a vírusra hivatkozva a kormányfő az Adriától a Balatonra tanácsolja – ne kongjanak már a NER-es szállodák, kempingek –, aközben ő és külügyminisztere is a tengeren élvezi a sérthetetlen családi nyarat. Utóbbi pedig, hogy elejét vegye igazságérzete sérülésének, közben képeket posztol, amint a Bem rakparton keményen dolgozik. Mit mondjunk: az erkölcstelenség szezonja van.”

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. augusztus 26. 23:52
" hatmilliárd forint értékű jachton nyaralt..." Kitört belőlem a röhögés..... ( 2 napot.. te barom, neked ez a nyaralás? ) Én pedig egy nagyon sok milliárd forint értékű városban nyaraltam, 2 hetet! Na az már nyaralás!
Anonymtalan
2020. augusztus 26. 15:11
Jó erre "Friss"-re rá kell állítani egy csapat paparazzit, és ha akár csak nem húzza le otthon a WC-ét vagy gyorshajt ki kell posztolni. A dúrvább esetekről nem is beszélve.
catalina9
2020. augusztus 26. 14:04
a mi igazságérzetünket is bántja valami, mégpedig az etika." mit nem mond Friss elvtárs?? hát nem veszi észre, hogy pont azok hőbörögnek yacht ügyben, akik Soros kitartottjaként elfogadnak támogatást, egy börtönre ítélt spekulánstól... etikus, ugye Friss elvtárs?
nyugalom
2020. augusztus 26. 13:41
Engedtessek meg, hogy az orszag minisztere ott es ugy nyaraljon, ahogy akar! Ez a halmaz hol nyaralt, mibol, ki fizette? A miniszter cipőtalpáig sem er fel ez a fizetett aljas libsi, hergelő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!