A judapestező Bíró László hisz a szeretet erejében

2020. augusztus 23. 14:10

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerint a Fidesz korlátozná a választójogot azzal, hogy a kampánystart előtti utolsó pillanatban megfellebbezte az összellenzéki jelölt indulását, számol be az Alfahír.

2020. augusztus 23. 14:10
null

Az Alfahír a szerencsi-tiszaújvárosi (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerülete) időközi választás kampányában kérdezett meg jobbikos politikusokat.

Jakab Péter pártelnök az ellenzék közös, egyébként jobbikos jelöltjét, Bíró Lászlót a legalkalmasabb és a legtisztességesebb jelöltnek tartja. S azt mondta, a Fidesz nem az ellenzék jelöltjét, hanem a választókat szeretné „elütni” attól az alapvető joguktól, hogy dönthessenek, szavazhassanak a saját sorsukról, jövőjükről. Szabó Gábor, az országos választmány elnöke úgy véli, a Fidesz már bebizonyította rögtön, a kampány előtti első napon, hogy egy aljas kampányra számíthatnak tőlük. Balczó Zoltán parlamenti képviselő úgy fogalmazott, ennek a választásnak most a szabadság közvetlenül a tétje. Bíró László pedig kijelentette, az emberek fel vannak háborodva a jogtalan, nemtelen támadásokon, illetve egyértelműen elítélik a kormány politikáját. Majd azzal folytatta, hogy ő még mindig hisz a szeretet erejében.

Bírónak ez utóbbi megjegyzése különösen érdekes annak tükrében, hogy korábban rasszista és antiszemita megjegyzéseket tett. Úgy fogalmazott: „A kutyám majd megveszik amikor a »tetűcsúzdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet” – ezzel arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó turisták látogatják a környékbeli szállodákat. Egy másik bejegyzésben arról írt, hogy „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”

(Alfahír – Mandiner)

 

 

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. augusztus 24. 15:33
"....Bíró László hisz a szeretet erejében...." AKKÓ KAPJA BE A JAKAB PÉTER FASZÁT OSZT RÁGJA...ERŐS SZERETTEL....
graycivil
2020. augusztus 24. 14:52
Elítélve Bíró ilyenforma korábbi antiszemita kijelentéseit, azért érdekes a kettős mérce: "A Mazsihisz minden, bármely etnikai, vallási csoport, szexuális kisebbség elleni uszítást egyaránt elítél teljesen függetlenül attól, melyik politikai csoportosuláshoz tartozik az, aki ilyeneket mond. Ha Bíró László ilyen kijelentéseket tett, akkor természetesen az ő kijelentéseit is. Ahogy a frissen kitüntetett Raffay Ernő történész hosszú, nyílt zsidózását is, amely egy most előkerült felvételen hallható. Minden pártpolitikai különbségtétel nélkül ítéljük el mindkét közéleti szereplő antiszemita megnyilvánulásait, részrehajlás nélkül. Ez így volt és így is marad. Nincs kettős mérce." A Mandiner kérdez, a Mazsihisz válaszol, de nem a "szájíz szerint"(?) - ergo nem közlik https://varosikurir.hu/a-mandiner-kerdez-a-mazsihisz-valaszol-de-nem-a-szajiz-szerint-ergo-nem-kozlik/?fbclid=IwAR1655W7oxyYCtDSVlnL3trwOadN8e7yQ31gpHSvN_2AzwxZBOZdK1FWBxk Mivel Bíró bocsánatot kért (ami a másik oldalról nem szokott megtörténni), ezért személye az ellenzéki összefogásban elfogadható. (Saulusból Paulus)
winniethepooh
2020. augusztus 24. 10:11
Ez már nem tudom hányadik Bíró cikk. A fideszes leánykáról meg nagy-nagy hallgatás. Most éppen még a neve sem ugrik be. Nem lesz ez így jó. Úgy járunk, mint Karigerivel.
Agrippa
2020. augusztus 24. 09:36
Biztos a beteg rasszisták is képesek szeretni. Ha mást nem, legalább magukat. Ha éppen nem nyaralnak Apátiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!