Piros-fehér díszkivilágítást kap a Lánchíd

2020. augusztus 17. 23:13

„Nagyrabecsülésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a belarusz tüntetőknek, akik a karhatalom erőszakos fellépésével is dacolva állnak ki a demokráciáért, a szabadságért” – írta hétfő este közösségi oldalán Karácsony Gergely.

2020. augusztus 17. 23:13
null

A főpolgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Világraszóló gazság történt Fehéroroszországban. Aljas színjátékot rendeztek a választásokból, sárba tiporva ezzel az állampolgárok demokratikus jogait, majd meghamisítva az eredményt, a valódi győztest elzavarták. Márpedig hazugságra és csalásra építeni egy hatalmat, az egyik legnagyobb bűn, amit politikus elkövethet. Budapest vezetése támogatását és együttérzését fejezi ki a belarusz néppel. A Lánchíd díszkivilágítása ma estétől – tiszteletünk jeleként – a tüntetők által használt hagyományos fehérorosz lobogó színeibe, azaz fehérbe és pirosba öltözik.”

Címlapkép: Facebook/karacsonygergely

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. augusztus 19. 06:48
Szép gesztus, helyes! ( Tarlós már felújította volna )
Türelem
2020. augusztus 18. 20:58
Miközben a Fidesz, a kormány tátja a száját, képtelenek felvenni a kesztyűt az ellenzéki támadásokkal szemben, nincs senki sem a vezéri sátorban, csak a pincér......nem kellene valakit kinevezni, aki foglalkozna a belpolitikával?
21 gramm
2020. augusztus 18. 20:21
Ezt hogy képzeli? Milyen felhatalmazása van arra, hogy az ország talán legfontosabb nemzeti ünnepén politikai üzenetet fogalmazzon meg egy másik állam belügyével kapcsolatban, a külpolitikáért felelős minisztériummal való egyeztetés és a lakosság támogatása nélkül? Diplomáciai kérdésekben az a minimum, hogy konzultál a külüggyel, és a hivatalos állásponttal összhangban cselekszik vagy nem cselekszik. Már ha a főpolgármester nem egy öntörvényű, de felelőtlen, buta f@sz, aki úgy viselkedik, mint egy elszabadult hajóágyú.
balbako_
2020. augusztus 18. 18:47
A híd fenntartása - ami az önkormányzat dolga - nem működik, de a tőlünk 1000 km-re lévő Belorussziával foglalkoznak. Nincsen ott egy ember aki szólna, hogy nem ez a dogod Geri?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!