Palkovics: Tíz év alatt lecserélhető a városi buszállomány fele

2020. augusztus 14. 11:58

2022-től a 25 ezer lakosúnál nagyobb városokban már csak emissziómentes autóbuszokat lehet üzembe helyezni.

2020. augusztus 14. 11:58
null

A következő tíz év alatt a városi buszállomány fele cserélhető le kormányzati és európai uniós források felhasználásával minimális karbonkibocsátású elektromos autóbuszokra – közölte pénteken Zalaegerszegen az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László a megyei jogú városok számára meghirdetett Zöld Busz Program elindítása kapcsán hangsúlyozta: a közlekedés, mint a legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátó ágazat zöldítése alapvető eleme, hogy teljesüljön a párizsi klímamegállapodásnak megfelelő vállalás, az Európai Unió és így Magyarország is klímasemlegessé váljon 2050-ig.

A magyar kormány határozata alapján 2022-től a 25 ezer lakosúnál nagyobb városokban már csak emissziómentes autóbuszokat lehet üzembe helyezni, ezek beszerzését a kormány anyagilag is támogatja.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. augusztus 17. 08:44
"a közlekedés, mint a legnagyobb szennyezőanyag-kibocsátó ágazat" Azon belül is a katalizátor nélküli, illetve régebbi dízel tehergépjárművek, buszok, vonatok adják a szennyezés döntő hányadát. A városban a tömegközlekedésben és az áruszállításban jelenik ez meg, tehát a buszok cserélése rendben van, de valamit kezdeni kéne a fuvarozókkal is.
pemete jakab
2020. augusztus 14. 22:54
"Palkovics: Tíz év alatt lecserélhető a városi buszállomány fele" Feles sem igaz.
pemete jakab
2020. augusztus 14. 22:54
"Palkovics: Tíz év alatt lecserélhető a városi buszállomány fele" Csak erre a tíz évre húsz évet kell még várni.
az ember
2020. augusztus 14. 22:30
Hülyeség, pazarlás. Nekem 18 éve ugyanaz az autóm, teljesen jól működik, eszem ágában sincs lecserélni és beállni a konzumidióták közé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!