Orbán kizáratná az ellenzéket a választásból!

2020. augusztus 21. 21:31

Ezzel a lépéssel Orbán és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére.

2020. augusztus 21. 21:31
Jakab Péter
Jakab Péter

„Péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében. Így, bár szombat reggel indul a kampány, Bíró László egyelőre nem indulhat el a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben.

Az indok: a Fidesz szerint nem én vagyok a Jobbik elnöke, mert bár január 25-én megválasztottak, a bíróságnak 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kaptam meg az elnökként való bejegyzésemről szóló végzést július 9-én. A Fidesznél összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson.

Ezzel a lépéssel Orbán és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik. A hatalom fél az ellenzéki összefogástól.

Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni: úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bírót a választáson. Helyette bevezetik az öröklési rendet, ahol a képviselői szék apáról fiúra – jelen esetben lányra – száll. Reméljük, hogy a választási bizottság zöld utat ad majd Bírónak, aki innentől a szabadság szimbóluma is.”

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. augusztus 23. 12:28
A FIDESZ-nek az az érdeke, hogy efféle megállapodások szülessenek a LIBERÁLIS ÖSSZE-VISSZAFOGÁSBAN! CÁFOLHATATLAN tény immár, hogy a LIBERÁLIS ÖSSZE-VISSZAFOGÁS tagjai mindenre, BÁRMIRE KÉPESEK a hatalomért, és ez szó szerint értendő! ELVTELENÜL, egyéni érdekek által vezényelve politizálnak!
Kopa
2020. augusztus 23. 07:46
Jobbik evolúció: Jobbik Ballik Jákóbbik Dákóbbik
Korrupt Kornél
2020. augusztus 22. 21:30
régi mondás: jakab, popókban a nyakad... elquróéban!
konfucius
2020. augusztus 22. 21:29
Petya, elgurult a gyógyszered, menj gyorsan és szedd össze, aztán gyere vissza, és próbáld újra! :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!