Németh Szilárd: Európaiságunk csak akkor maradhat meg, ha Európa megvédi a határait

2020. augusztus 30. 19:36

Hazánk Európa külső határainak védelmével ugyanazt a feladatot végzi el, mint a hajdani kőszegi várvédők, megakadályozva kontinensünk megszállását, őrizve európaiságunkat – fogalmazott az államtitkár.

2020. augusztus 30. 19:36
null

Európa is csak akkor maradhat meg Európának, ha megvédi határait, tiszteli szabad nemzeteit és megőrzi keresztény kultúráját – hangoztatta vasárnap Kőszegen a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az 1532-es kőszegi várostrom, a várvédő hősök törökök elleni győzelme emlékére rendezett ünnepségen.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a kőszegi végvár védőinek bátor kiállása, hősies kitartása fontos eleme volt a keresztény Európa megmaradásért folyó széles körű küzdelemnek. Hozzátette: ma hazánk Európa külső határainak védelmével, a schengeni szerződés maradéktalan betartásával ugyanazt a feladatot végzi el eminensen, mint a hajdani kőszegi várvédők, megakadályozva kontinensünk megszállását, őrizve európaiságunkat.

Az államtitkár köszöntőjében kitért arra is, hogy Kőszegen vasárnap átadták azt a felújított koronaőrző emlékhelyet, ahol 1945 márciusában nyugatra menekítése előtt a magyar szent koronát őrizték. „Nagy öröm látni, hogy Kőszeg mennyire élen jár nemzeti értékeink megóvásában, történelmi múltunk megőrzésében, hagyományaink ápolásában” – fogalmazott.

A koronavírus-járvány miatt idén ugyan elmaradtak a történelmi kisvárosban a máskor közel egy héten át tartó Ostromnapok, helyette a korlátozások betartása mellett hagyományőrző csoportok találkoztak egymással. Ennek zárásaként a Jurisics vár udvarán tartottak megemlékezést, amelyen a résztvevők megkoszorúzták a várvédők kapitányának, a horvát származású Jurisics Miklósnak a szobrát.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Varga György

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. augusztus 31. 08:32
3 csapás meg volt a betolakodók a vírus az eladósítás , mi következik . Európát így akarják tönkre tenni. Brüsszel eddig Európa ellen hozza a törvényeket , képviselők összefogva mikor merik az eus vezetők szemébe mondani , ellenállást ott kellene elkezdeni .
bagira
2020. augusztus 31. 08:22
Gondoljunk csak bele kinek lenne a legjobb ha egész EU forrongana. Ezért van a bevándorlás, BLM, szivárványos vonaglás és persze még ezeket megfejelik a hazaáruló libbsik Brüsszelbe. Ezek a dolgok mind mind Soros malmára hajtják a vizet. Ingyenes kamatozású örök hitel volna a vénembernek hozzá esze és e mellett mindent tönkre tesz saját kénye kedve szerint .Nem kérünk belőle, ezért is kell 2022ben a Fidesz KDNP re szavazni .
bagira
2020. augusztus 31. 06:19
Földön nincs másik olyan terület mint Európa , olyan mint a qrva p.csája mindenki belejár európaiakat irtják ,mind ez Merkelnek Brüsszelnek köszönhető . Ezek után csodálkozunk hogy a fajtalankodó zászlót kitűzik . Ha már qrvaságra adta fejét Európa a nemi vágytól feltüzelt ballibsik lakásuk ablakába tegyék ki zászló mellé a piros lámpát is. Merkel és a brüsszeli eus vezetők tudták előre a betolakodó behívott élősködő analfabéta csőcselék akik az európai modern gépekhez nem értenek más nyelvet nem beszélnek Európa felemeléshez semmi közük . Csupán vírus terjesztők , mert az Európa tud védekezni ellene , terjesztéshez idegen már vírus hordózó tömeg kellett hozzá .
Pelso j.
2020. augusztus 31. 05:38
Ha a fidesz komolyabban venné saját szimpatizánsait, kicsit is önállóan, netán felelősen gondolkodó embereknek tartaná őket, (akiknek mindent köszönhet, ugye) - akkor nem N.Sz. színvonalú, hanem nagyságrendekkel igényesebb figurákat állítana ki megmondó embernek. De hát nem. Jó lesz ezeknek az ilyen is, - gondolják a Lendvay utcában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!