Négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest programsorozat

2020. augusztus 13. 16:31

A Zenélő Budapest programsorozat helyszíne augusztus 16. és 30. között a budapesti Várkert Bazár.

2020. augusztus 13. 16:31
null

A Zenélő Budapest sokszínű kínálata a minikoncertek, interaktív hangszerbemutatók és a mintegy hatvan zenész közreműködésével készült művészfilm mellett a hagyományt folytatva nagykoncertekkel is várja a közönséget. A koncertek programjában az első szerep a folklóré, ezt követi a könnyűzene, a világ tradicionális zenéjét bemutató műsor, végül a klasszikus zenei hangverseny – közölték a szervezők csütörtökön.

A programsorozatban fellép a Vujicsics Együttes, a Soulistic Malek Andreával, az Amadina Ütőegyüttes és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. A koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében jött létre.

Vasárnap délelőtt a Kossuth-díjas Vujicsics Együttes lép színpadra, augusztus 22-én a Malek Andi Soulistic / Gospel formáció lesz hallható, augusztus 23-án a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes 60 perc alatt a Föld körül – tradicionális zenék a világ minden tájáról címmel ad koncertet. Augusztus 30-án este a Zenélő Budapest 2020 programsorozat záróeseményeként a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara népszerű operarészleteket szólaltat meg Farkas Róbert vezényletével.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2020. augusztus 13. 21:33
Ajvékolnak a fellépés lehetőségének hiányáért, aztán ingyé' lépnek föl. Nooooooooooooooooooooormális?!
még fokozza
2020. augusztus 13. 21:14
A cigány zenészek is kaptak Orbántól nyolcszáz milliót.
3M..
2020. augusztus 13. 20:14
Én nem mennék el. Nagyon tartok a Covidtól. A negyedik hullámot is épp most propagálják. Szebb Jövőt!
még fokozza
2020. augusztus 13. 19:12
Amúgy Orbán dönti el, hogy kik énekelhetnek, mikor és mit. Azt is ő fogja eldönteni mikor nevethetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!