Legyen ingyenes a koronavírusteszt minden magyar számára!

2020. augusztus 29. 13:33

Érthetetlen, hogy miért fizetteti meg a kormány a magyarokkal a 30-60 ezer forintba kerülő koronavírusteszteket.

2020. augusztus 29. 13:33
Párbeszéd

„A kormánynak ingyenessé kellene tennie a koronavírustesztet minden állampolgár számára, már csak azért is, mert valójában jogszabály kötelezi erre a kabinetet. Ha Szijjártó Péter szerint a jogszabályok betartása nem szezonális kérdés, akkor nincs más dolga, mint a járványhelyzet idejére vonatkozó törvényi előírások követése.

Az egészségügyről szóló törvény 142. §-a egyértelműen kimondja, hogy a Magyarország területén tartózkodó személy részére a járványügyi ellátások közül a kötelező védőoltást (kivéve a külföldre történő kiutazás miatt szükséges védőoltást), a járványügyi érdekből végzett szűrővizsgálatot, a kötelező orvosi vizsgálatot, a járványügyi elkülönítést, a fertőző betegek szállítását, a mentést kötelezőn és ingyenesen biztosítani kell. Ezért is érthetetlen, hogy miért fizetteti meg a kormány a magyarokkal a 30-60 ezer forintba kerülő koronavírusteszteket. Egy négygyermekes család esetében ez több százezer forintos kiadást is jelenthet, amit a többség nem engedhet meg magának. Ugyanígy a fekvőbeteg-ellátásból hazaérkező betegeknek, a kórházakban dolgozó személyzetnek, a táborból hazaérkező diákoknak, az edzőtáborokban a sportolóknak számtalan esetben önerőből kell kifizetniük a teszteket.

A Párbeszéd követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé ezt a szűrővizsgálatot, és lehetőleg minél szélesebb körben teszteljen, hogy meg lehessen fékezni a járvány súlyosbodását.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke”

(MTI-OS)

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. augusztus 31. 15:21
A Momentumosok még mindig nem tudtak elszámolni 500 millió közpénzzel. Legyen minden ingyen, mi?
Kettőazkilenc
2020. augusztus 30. 19:42
Valahol érdekes... "miért fizetteti meg ... a 30-60 ezer forintba kerülő" - gondolom mert annyiba kerül, de ha kifizetné akkor az lenne a baj, hogy csak pénzmosás kijátsszák a haveroknak
mucsay
2020. augusztus 30. 19:10
mér csak a teszt? legyen minden ingyen!
Türelem
2020. augusztus 29. 21:03
hat osztály felett a többség megértette, hogy nem szabad a nyarat külföldön töltenie, aki nem értette meg, hat osztály alatt, az meg fizesse meg, aki hülye, az haljon meg, de ne a normálisok pénzén. S ezek adott esetben szükségessé váló kórházi ellátását is teljes összegben kifizettetném velük. A magyar egy bunkó nép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!