Koronavírus-veszély a nyári tömegrendezvényeken

2020. augusztus 28. 17:32

A koronavírussal fertőzött betegek száma újra enyhe növekedést mutat. A fertőzéses esetek azt mutatják, hogy a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a megbetegedés.

2020. augusztus 28. 17:32

Sikondán a Pécsi Tudományegyetem gólyatáborában az ATV értesülései szerint 2 fő lett koronavírusos. A televízió információi szerint legalább 43 diák került karanténba, többek között azért, mert olyan típusú gólyatábori feladat is szerepelt a programok között, amelyben közös pohárból (vödörből) kellett inniuk. Ennek a játéknak a résztvevője volt az a két diák is akinek később pozitív lett a tesztje. A táborban mintegy 250 hallgató és a kiszolgálószemélyzet vett részt.

Nem ez az egyetlen gólyatábor, ahol koronavírus fertőzést fedeztek fel. Szarvason a Szent István egyetem gólyatáborában 5 diák lett koronavírus fertőzött – írja a 444.hu. Mindkét egyetem törölte a gólyatáborait, ahol elvileg minden óvintézkedést előzetesen megtettek a fertőzések elkerülése érdekében. A gólyatáborok mellett Budakeszin egy 200 fős gyermektábor egyik résztvevőjénél mutatták ki a koronavírust. Elmondások szerint a táborban részt vevő gyerekeknek csak kis száma került kontaktusba a fertőzött beteggel – részleteket az önkormányzat Facebook oldalán találhat.

Szabolcs megyében már számos kis településen megjelent a koronavírus. Mándokon a korábbi 3 főről 4 főre emelkedett a fertőzöttek száma. Nábrádon egy igazolt fertőzött van, aki kórházba is került. A település óvodáját bezárták. Debrecenben a polgármester tette közzé, hogy a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálata Pallagi úti bentlakásos intézményében egy hasfájásra panaszkodó lakó került kórházba, majd koronavírus tesztje pozitív lett.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisguI
2020. augusztus 29. 06:54
Foci, kastélyparty mehet.
jánosbácsi
2020. augusztus 28. 22:11
Szerencsére a futballt nem érinti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!