Komjáthy Imre: Valós statisztikai adatokat!

2020. augusztus 06. 15:59

Az MSZP alelnöke szerint az állami hivatalok adatai is cáfolják a kormányzati szereplők állításait a magyar gazdaság sikereiről.

2020. augusztus 06. 15:59

„Az embereknek joguk van a valós statisztikai adatok megismeréséhez” – hangsúlyozta Komjáthi Imre MSZP-alelnök csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

„Elég a sumákolásból, elég a parasztvakításból” – mondta az ellenzéki politikus, hozzáfűzve: nem telik el úgy nap, hogy valamelyik kormányzati szereplő ne állna ki azzal, hogy milyen sikeresen kezelték a járványhelyzetet és milyen sikeres a magyar gazdaság. Ezt azonban nemcsak a tények cáfolják, hanem az állami hivatalok is. Emlékeztetett arra, hogy kedden Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt közölte: a munkahelyteremtő támogatásoknak köszönhetően 25 ezerrel többen találtak állást.

„Mindeközben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi gyorsjelentésében 376 ezres munkanélküliségről számolt be” – jelezte Komjáthi Imre, hozzátéve: a Központi Statisztikai Hivatal pedig azt közölte: az áprilisi-júniusi időszakban 214 ezres volt a munkanélküliség, és júniusban – májushoz képest – 25 ezerrel nőtt az álláskeresők száma. „A kormány elkésett, az elégtelen gazdaságvédelmi intézkedések miatt pedig százezrek vannak munka nélkül” – fogalmazott a szocialista politikus. Közölte: az MSZP ez ellen küzd, ezért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel közösen dolgozták ki javaslataikat, köztük azt, hogy az álláskeresési járadék legalább 9 hónapig járjon és minimum nettó 100 ezer forint legyen; továbbá a bértámogatás a teljes kieső bér után járjon, s annak 80 százalékát adják oda a dolgozóknak.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2020. augusztus 06. 21:55
kérjél ferkótól, azonnal küldi a primszámrendszerben!
luisbathhelena
2020. augusztus 06. 18:22
Statisztikai adatokat követel egy olyan párt alelnöke aki simán beszopta (?) egy szelhamos ikerpár messziről buzlo hazugsagair. Imrém nektek elég a HIT a számok csak osszezavarnanak...
Szerintem
2020. augusztus 06. 17:48
Ó persze. Mindenki tudja, hogy kb 40 - 50 millió munkanélküli van, csak titkoják.
Zsolt75
2020. augusztus 06. 17:42
Hova kell, Brüsszelbe? Ti oda vihettek hamisat is, nem szólnak érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!