Klímaügyi „közösségi gyűlésre” hív 10 ezer budapestit a Fővárosi Önkormányzat

2020. augusztus 03. 13:51

A közlemény szerint az akció célja, hogy a résztvevők alaposabban megvitassák a jelzett témát, majd javaslatot tegyenek a döntéshozók felé.

2020. augusztus 03. 13:51

„Közösségi gyűlésre” hív klímaügyben 10 ezer budapestit a Fővárosi Önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint az akció célja, hogy a résztvevők alaposabban megvitassák a jelzett témát, majd javaslatot tegyenek a döntéshozók felé.

Azért, hogy a megjelenők statisztikailag reprezentatív mintát képezzenek, az állampolgári csoport meghívásánál és a résztvevők végső kiválasztásánál figyelembe veszik az életkort, a nemet, az iskolai végzettséget és a lakóhelyet is. A csoport két hétvégén keresztül hallgat szakértői előadásokat, majd az elhangzottakat megvitatják. A budapesti klímastratégia kialakításakor a csoport véleményét is figyelembe veszik majd – tették hozzá.

A közleményben azt írták, a gyűlést a DemNet Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány részvételével és koordinációjával bonyolítja le a Fővárosi Önkormányzat. A közösségi gyűlésen való részvételért cserébe a DemNet 40 ezer forint juttatást folyósít a résztvevőknek, a Fővárosi Önkormányzat pedig az étkezést és frissítő italokat biztosítja a gyűlés napjain – tették hozzá.

(MTI)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. augusztus 04. 15:18
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml
konfucius
2020. augusztus 04. 08:49
Járvány idején gócokat kreálsz, gerci? Nem volt elég az ötvenöt idős honfitársunk a pesti úti otthonból?! Mindenképpen rosszat akarsz nekünk?? Takarodj a közéletből, mert közveszélyes tetteket hajtasz végre!!!
airmax
2020. augusztus 03. 17:44
Mondtam én, hogy csak lassan.. 50 fő vesz részt a konferencián, amit a 10000-ből ők választanak ki... Csak ez az 50 kap lóvét... Ez megint valami buzi módszer, amit majmolni kell mert pl angliában valamikor valahol kitalálták... Ráadásul a végső 50 kiválasztása biztosan szakmai, független és demokratikus lesz...
... az oláhokat
2020. augusztus 03. 17:32
40 ropi értékben vírustesztet kapnak távozáskor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!