Karácsony jelentősen emelné a temetkezési díjakat

2020. augusztus 23. 17:48

A főpolgármester húsz százalékkal emelné meg a temetkezések díját.

2020. augusztus 23. 17:48

Az urnasíros temetések árát tizenöt, a koporsósokét pedig húsz százalékkal emelné Karácsony Gergely főpolgármester – állítja a Magyar Nemzet. Mint a lap beszámol róla, eddig évente több száz millió forint hiányt pótolt ki a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetésében a fővárosi önkormányzat, ráadásul a korábbi főpolgármester, Tarlós István öt éven át szinten tartotta a temetkezési díjakat. A változások már októbertől várhatóak, amikor is a Cinkotai temetőben megemelik a temetés díját. A rátemetős sírhely 25 éves használati díja 137.775 forint lesz, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés megszavazza a módosításokat augusztus 27-én. A Magyar Nemzet az információt Kovács Péter, a XVI. kerület polgármesterének Facebook-oldaláról szerezte. Mint fogalmazott, Tarlós István öt évig egyetlen fillérrel sem drágította a temetkezés költségeit, szemben Karácsony Gergellyel, aki egyből egy húsz százalékos emeléssel indítja hivatali idejét. „Szerintetek megszavazzam? Várom a javaslatokat (csak kulturáltan)” – tette fel ironikusan a kérdést Kovács Péter.

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere is közösségi oldalán keresztül tájékoztatta a IV. kerület lakóit a várható módosításokról. „A Megyeri temetőben is brutális emelés jön” – tájékoztatta a lakosokat Wintermantel. „Milyen érdekes, az elmúlt öt évben erre nem volt szükség, az előző vezetés 2014 óta nem emelt díjat. A baloldal mindig csak áremelésben tud gondolkodni” – tette hozzá.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az ATV Híradónak nyilatkozott is az áremelésekkel kapcsolatban. Mint fogalmazott, az emelésre azért van szükség, mert az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárd forinttal kellett kipótolni a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését. „Ez azt jelenti, hogy minden egyes temetéshez a fővárosiak a közös pénzükből 34 ezer forinttal járultak hozzá, mert ekkora kompenzációs igénye volt a temetkezési intézetnek” – jelentette ki Kiss. A főpolgármester-helyettes azt is kiemelte, hogy ugyan 58%-os emelkedés mérhető a temetői alkalmazottak bérében, de még így is nehéz találni dolgozókat, hiszen a jelenlegi fizetés is alacsony.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2020. augusztus 24. 09:50
"minden egyes temetéshez a fővárosiak a közös pénzükből 34 ezer forinttal járultak hozzá" És a fizetésemeléseitekhez mennyivel járultak hozzá..?
Vakfolt
2020. augusztus 24. 07:30
Biciklisávokat a temetőkbe!
Kettőazkilenc
2020. augusztus 24. 01:44
Azért elég demagógnak érzem a dolgot. Megy a hangulatkeltés. Mindennek van költsége, a temetésnek is. El kell dönteni, hogy szeretjük a kommunizmust és akkor semmi gond a komcsikkal, vagy oldja meg mindenki magának azt a pár ezer extra forintot ha el akar temetni valakit. Ha meg nem annyira fontos akkor ne tegye. Kicsit úgy érzem 2 bites az olvasók döntő többsége, része, ha Karácsony van a cikkben akkor megy a dislike ha a "jó" oldal akkor like. Nem rég olvasom itt a kommenteket, de talán a 444-et is alulmúlja a színvonal. Pedig azt nem könnyű.
mokány
2020. augusztus 24. 01:06
Fel ! Támadunk !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!