Karácsony ismét támogatásáról biztosította az LMBTQ közösséget

2020. augusztus 22. 21:58

Sajtótájékoztatót tartott egy performansz keretei közt Budapest főpolgármestere a Budapest Pride alkalmából.

2020. augusztus 22. 21:58
null

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Budapest Pride keretei közt, melyről a Mérce tudósított. A főpolgármester köszönetet mondott az LMBTQ személyek jogegyenlőségéért küzdő mozgalmaknak és azoknak az önkormányzatoknak, akik idén kihelyezték a szivárványos zászlót. „Azok az emberek, akik 25 éve elkezdték a Pride-ot szervezni, elsősorban a saját közösségük érdekében tették.  Ez önmagában is egy megbecsülendő és támogatandó politikai, közéleti tett volt. De az elmúlt 25 évben nagyon sokat tettek azért is, hogy Budapest egy elfogadóbb város legyen, mert egy elfogadóbb város mindannyiunk számára sokkal jobb” – jelentette ki Karácsony. A főpolgármester úgy fogalmazott, jó lenne, ha a szeretet a politikai közhelyszótárból átkerülne a hétköznapi beszédbe. A főpolgármester emlékeztetett, hogy a „Budapest mindenkié” program nem csak szavak szintjén létezik, hanem valós akciót is takar, illetve ígéreteket, melyeket többek közt a Budapest Pridenak is tett és melyeket teljesíteni is fog a következő években. „Azok a közösségek is számíthatnak rám, akik szintén úgy érzik, további elfogadásra van szükség. Mert egy város akkor lesz mindannyiunk otthona, ha mindenki megkapja azt az elfogadást, amire mindannyiunknak szükségünk van” – jelentette ki.

A Budapest Pride idén a koronavírus okozta járványhelyzet miatt ugyan elmaradt, ám az elmúlt napokban több kerületi önkormányzat, illetve a főpolgármesteri hivatal is kifüggesztette a szivárványos zászlót. Ezek közül több is eltávolításra került politikai aktivisták, politikusok és szurkolói csoportok által. Míg a IX. kerületi önkormányzatról egy fradista szurkolói csoport, addig a Fővárosi Városházáról és az újbudai önkormányzatról is Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa távolította el azt.

Fotó: Facebook

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. augusztus 25. 11:28
EZ A JÓEMBER - tegnapra teljesen beleőrült a szivárványba...
atila68
2020. augusztus 24. 15:27
Anyu kérdezi hol a 20.000 forint? A tavalyi is.
bagira
2020. augusztus 23. 16:06
Ballibsi firkászok elhallgatják nem csámcsognak rajta. DK több mint egy héttel ezelőtti nyári egyetemének egyik résztvevőjéről tegnap este kiderült, hogy koronavírusos. Nem tudjuk, hogy a résztvevő a 9 nappal ezelőtt végetért program idején is vírushordozó volt-e vagy a tábort követően kapta el a betegséget, de felelős pártként a legkisebb járványügyi kockázat esetén is a legnagyobb körültekintéssel és óvatossággal járunk el. Éppen ezért a DK saját költségén biztosít koronavírus-tesztet a nyári egyetem valamennyi résztvevőjének és közreműködőjének".
marica61
2020. augusztus 23. 15:08
sajnálom a feleségét és a gyerekeit amennyiben persze nem azonosulnak a "családfő" meleg és hazug ámokfutásával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!