Hivatalos: van ellenzéki képviselőjelölt a borsodi időközi választásra

2020. augusztus 26. 17:07

Beelőzték a jobbikos Bíró Lászlót.

2020. augusztus 26. 17:07
null

Az ellenzéki összefogást megelőzve hivatalosan is képviselőjelölt lett  Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom jelöltje – írta meg a muon.hu. Tóth Ádám facebook-bejegyzésben közölte, hogy leadta regisztrációhoz szükséges ajánlásokat, így a a tiszaújvárosi Választási Bizottság nyilvántartásba vette országgyűlési képviselőjelöltként. 

Tóth Ádám, 30 éves szerencsi kisvállalkozó tehát az ISZOMM, a Színes Magyarország Párt, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Normális Magyarországért Egyesület támogatásával indul az október 11-re kiírt választáson. Szanyi Tibor korábban sérelmezte, hogy az ellenzéki pártok nem is tárgyaltak velük a közös ellenzéki jelölt személyéről, és a Jobbik politikusát Bíró Lászlót támogatták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc tragikus halála miatt írtak ki időközi választást. A Fidesz-KDNP pártszövetség az elhunyt politikus lányát, Koncz Zsófiát indítja, aki szintén leadta szükséges mennyiségű ajánlást.

Az ellenzéki összefogásnak a Jobbik jogi problémái miatt még mindig nem sikerült jelöltet állítania

Mint arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, az ellenzéki összefogás, azaz a DK, az MSZP-Párbeszéd, a Momentum és az LMP által támogatott jobbikos Bíró Lászlót még mindig nem regisztrálták hivatalos jelöltként, hiszen megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

A nyilvántartásba vételi kérelem elleni fellebbezési érvelés lényege az, hogy mivel a januári tisztújító kongresszuson hozott döntéseket még nem jegyeztette be a Jobbik a bírósági nyilvántartásba, így jelenleg a párt nevében joghatályosan senki sem tehet nyilatkozatokat, azaz hivatalosan jelölőszervezetként sem jelenhetnek meg az időközin.

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2020. augusztus 28. 10:09
Nem szeretnénk, Ezt szeretnénk valakivel megvalósítani: "Ángyán József a magyar nemzet mint közösség számára az anyagi-fizikai élettér szempontjából legdöntőbb területen, a földművelés és vidékfejlesztés terén kezdett az átfogó, hosszú távú stratégia megalkotásába, majd a valóra váltás megszervezésébe. Ez a stratégia először tett kísérletet arra, hogy a kérdés minden elemét együtt kezelve adjon világos képet a helyzetről, a szükséges és a lehetséges teendőkről. Minden jel arra utalt, hogy a magyar vidéki társadalom hosszú évtizedek után először kap valós esélyt arra, hogy alávetett helyzetéből kikeveredjék. Éppen ezért igazán megrendítő, hogy Ángyán József e stratégia végrehajtásának kezdetén indoklás nélkül a felmentését kérte, amit a miniszterelnök minden ellenvetés nélkül el is fogadott." https://flagmagazin.hu/politik..
Dorset Naga
2020. augusztus 27. 08:48
https://hvg.hu/gazdasag/20171222_Gyurcsany_a_vilag_egyik_legrosszabb_vezetoje Bajnai a kasztingok győztese, világbank strómanja volt, meg volt kötve a keze-lába, amúgy meg tehetsége a zéróhoz közelít. A négy órára bejelentés meg egyéb trükkök max. a sarki közértben lehetségesek. A gyerekek már nagyon régen a kártyára kapják a fizetésüket, a multiknál meg soha nem létezett ez a trükközés. Ketten vannak, és jól keresnek. Ezért mondom azt, hogy ha visszajön a "szakértelem" akkor a felét fogják hazavinni, mert elviszi a sávos szja. Fiatalon összehúzták magukat, jó szakmájuk van, nem baszták el a pénzt, spóroltak. De ez mindenkinek áll szerintem.
BőröndÖdön
2020. augusztus 27. 00:47
Zavarkeltés,semmi több...:(
Mich
2020. augusztus 26. 22:36
Jeges vizet a nácira (és az őt támogató libsikre és bolsikra...)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!