Jakab Ferenc: A megelőzésben nem, de a kezelésben hatékony lehet a remdesivir

2020. augusztus 17. 10:12

A koronavírus elleni orosz vakcina megosztja a kutatói társadalmat.

2020. augusztus 17. 10:12

A koronavírus-fertőzés megelőzésben nem, de kezelésében hatékony lehet a remdesivir hatóanyagú gyógyszer – mondta Jakab Ferenc virológus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn, azzal összefüggésben, hogy a készítmény hozzáférhetővé válik az Európai Unió és az Egyesült Királyság betegei számára.

A Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője elmondta: bebizonyosodott, hogy az eredetileg az ebola ellen készített szer meg tudja akadályozni a vírus replikációját. Nem újkeletű szerről van szó – tette hozzá a szakértő. A koronavírus elleni orosz vakcináról Jakab Ferenc azt mondta: megosztja a kutatói társadalmat a védőoltás, van, aki bízik benne, mások kételkednek, mert nem tesztelték elég ideig. A virológus szerint nem újkeletű technológiáról van szó, így akár hatásos is lehet.

Ugyanakkor aggasztó, hogy az úgynevezett fázis 3-as vizsgálatig nem jutott el készítmény, tudományos fórumokon nem hallottak róla, sem a kipróbálás hatékonysága, sem a beoltottak nyomon követése nem ismert – mondta.

(MTI)
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. augusztus 17. 13:26
Orvosi Hetilap, 1976. január (117. évfolyam, 1-4. szám) a 44. oldalon, "Coronavírus fertőzés újoncokban" címszó alatt írtak arról, hogy a koronavírus a heveny légútbetegséggel kórházban ápoltak 100%-ában kimutatható volt!! http://real-j.mtak.hu/11237/1/650.1976.01.04.pdf (44. oldal) Ezt most előadják, mint valami tök új járványt, ami állatokról (vagy katonai kutatólaborból) terjedt. És előadják, hogy le kell állítani miatta a világot. Minden nap fő cím, hány új beteg, hány halott. Noha eddig is volt ilyen, és senki sem törődött vele, az orvosokon és betegeken kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!