Egy 2009-es érdi gyilkosság gyanúsítottját fogták el Svédországban

2020. augusztus 22. 11:13

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-jén éjjel ismeretlenek mentek be egy érdi házába, ahol egy 77 éves férfi kezét és lábát összekötözték, majd magára hagyták.

2020. augusztus 22. 11:13
null

Elfogták egy csaknem tizenegy évvel ezelőtti érdi gyilkosság feltételezett elkövetőjét Svédországban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu-n.

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-jén éjjel ismeretlenek mentek be egy érdi házába, ahol egy 77 éves férfi kezét és lábát összekötözték, majd magára hagyták. A házat felforgatták, pénz és értékek után kutattak, végül egy mobiltelefont vettek magukhoz, majd elmenekültek. Az esetet a rendőrségnek egy nő jelentette, aki a sértettet a lakásán, földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakarva találta meg. Az áldozatot kórházba vitték, ahol pár nappal később belehalt súlyos mellkasi és fejsérüléseibe. A nyomozók bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. A rendőrség szakértőket vont be a nyomozásba, tanúkat hallgatott ki, híváslistákat elemezett, de végül a nyomozást 2013 októberében felfüggesztették.

Az áttörést öt évvel később egy kiegészítő genetikai szakértői vizsgálat eredménye hozta meg. Ekkor tovább folytatták a nyomozást, majd 2019 novemberében kihallgattak egy férfit, aki az érdi Cs. Tiborra terelte a gyanút. A 32 éves Cs. Tibor ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, később a nemzetközi körözését is elrendelték, és végül július 2-án fogták el Svédországban. A kiadatási eljárás után, augusztus 18-án adták át a Pest megyei rendőröknek, akik őrizetbe vették, majd indítványozták letartóztatását. Az emberölés bűntettével gyanúsított férfi tagadta bűnösségét és nem tett vallomást.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2020. augusztus 22. 12:58
Cs. Tibor lehet, hogy szír menekültként élt Svédisztánban? Mert ahogy elnézem a fotót, nehezen tudom elképzelni, hogy dolgozott volna.
kunfia
2020. augusztus 22. 12:53
Svédországban? Nem az az ország,ahol a bűnözőket nem fogják el? És mégis nekik sikerült a magyar rendőrség helyett? Nálunk a bűnözők is sétafikálhatnak a határon ki-be?
bunko_jobbos
2020. augusztus 22. 12:49
Hasznos tagja társadalmunknak. Biztos sokat tett az országért, szeretetben élt az osztálytársaival az iskolában, a szomszédai rajongtak érte. :-))
nick89
2020. augusztus 22. 11:30
A 2006 őszi budapesti terrorakciók és embervadászatok felelőseit mikor fogják megkeresni és megtalálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!