Az LMP elvárja kormánytól, hogy „kezelje felnőttként az embereket”

2020. augusztus 12. 16:10

Az LMP szerint a kormány nem nagyon mutatja meg, hogy miként akar felkészülni az őszi koronavírus-helyzetre.

2020. augusztus 12. 16:10

Az LMP azt várja el a kormánytól, hogy a „mondvacsinált” nemzeti konzultáció helyett azzal foglalkozzon, hogy miként kezelné a koronavírus-járvány második hullámát – mondta Kendernay János, az LMP társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta: az elmúlt napok hírei alapján az látszik, hogy közeleg a koronavírus-járvány második hulláma, a kormány azonban nem nagyon mutatja meg, hogy miként akar felkészülni az őszi periódusra. Kijelentette: az LMP elvárja kormánytól, hogy kezelje felnőttként az embereket, adjon világos tájékoztatást, és készítse fel a lakosságot, a vállalkozókat és az oktatási rendszert, hogy egy esetleges – a tavaszihoz hasonló – leállás esetén mindenki tudja, mire számítson. Hozzátette: bár a kormány hagyományos tanévkezdésre készül, fontos lenne az oktatásban a digitális felkészültség javítása.

Arra kérjük a kormány, hogy tájékoztasson, hogyan készül a következő periódusra, hogyan tudja megakadályozni, hogy felvásárlási láz következzen be – mondta Kendernay János, megjegyezve: azt a helyzetet is jó lenne elkerülni, hogy amit a kormányfő reggel állít, azt este maga cáfolja meg.

Kérdésre válaszolva az LMP társelnöke közölte: a kormány tavasszal folyamatosan késlekedett a járvány elleni intézkedéseiben, amelyek alapvetően a külföldi tapasztalatokat követtek. Ugyanakkor – folytatta – a kabinet ma már saját tapasztalatokkal is rendelkezik, ami alapján tervezhetné az őszi időszakot, így most semmilyen késlekedés nem fogadgató el a járvány kezelését illetően.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palpatine
2020. augusztus 13. 10:32
A Birodalomnak nem felnőtt, gondolkodó polgárok kellenek, hanem droidsereg.
konfucius
2020. augusztus 13. 09:23
Jav: Magyarország a leggyorsabban reagált tavasszal.
konfucius
2020. augusztus 13. 09:22
Én meg elvárom az LMP-től, hogy hülyeségeket ne beszéljen! Magyarország kormánya a leggyakrabban reagált tavasszal a megfelelő intézkedésekkel még a vírus betörése ELŐTT a várható helyzetre. Az lmp ezek után valóban azt hiszi, hogy ezúttal nem így lesz? Az, hogy ők nem hallják, nem látják, milyen munka folyik a háttérben folyamatosan, az, hogy az ő fejükben volt egy pihenő a nyáron, és így szerintük mindenki más se csinált semmit ezalatt az idő alatt, az simán csak szánalmas. Nyitott kapukat döngetni haszontalan dolog és jól jelzi a felkészültség szintjét az illetőknél.
Mich
2020. augusztus 12. 22:46
Fletó-hablaty...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!