Távozik az Index szerkesztőségének vezetése és ötvennél több munkatárs

2020. július 24. 13:13

Döntésüket azután hozták meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, írja a portál.

2020. július 24. 13:13
null

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek, számol be az Index. Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint ötven munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását. Azok, akik a mai napon nem adták be a felmondásukat, (egyelőre) nem azért nem szerepelnek a listán, mert elfogadhatónak tartanák a kialakult helyzetet, illetve sokan akár egyszerűen szabadságon vannak.

Döntésüket azután hozták meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. A lap szerkesztősége szerdán egyhangú nyilatkozatban állt ki a menesztett főszerkesztő mellett, elfogadhatatlannak nevezve Bodolai döntését.

(Index)

(Kép forrása: youtube.com)

 

Összesen 504 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2020. július 26. 00:57
Este lefeküdni, reggel felkelni. Szavak nélkül. Esetleg egyetlen verssorral.
az ember
2020. július 25. 21:52
még ott vannak a munkatársak között: https://index.hu/impresszum/ Mi van már?
kulakman
2020. július 25. 10:56
Értem én ,hogy index , meg néha olvastam is (minek) de mióta ez hajcihő van nem kattintottam rá , és nem is fogok , a totalcar miatt egy kissé sajnálom de majd csak kibirom valahogy!
Krupp Skya
2020. július 25. 08:04
Az hogy mindegyik hasonlít a tanácsköztársaság kirobbantóira csupán a véletlennek tudható be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!