Százmillió forintot ad a „tanulási jogaiktól megfosztott” gyerekeknek Polgár András üzletember

2020. július 14. 16:21

„Nem lehet néhány »kiválasztott« roma honfitársunknak odavetett pár százezer forintos kártérítéssel egy egész népcsoport évszázados kirekesztettségét, gyerekeik jövőjének szisztematikus elrablását megfizetni” – indokol a hvg.hu-n megjelent cikkében az üzletember.

2020. július 14. 16:21

Polgár András üzletember, a Polgár Alapítvány az Esélyekért alapítója a hvg.hu-n megjelent írásában jelentette be: százmillió forintot ajánl fel induló támogatásként a tanulási jogaiktól megfosztott, elkülönített körülmények között tanulni képtelen roma és nem roma gyerekek tanulási – és ezzel élet – esélyeinek javítására.

Megírtam, amikor kénytelen voltam egyetérteni a rasszistákkal; szerintem sem szolgáltat igazságot a gyöngyöspatai ítélet. Persze, nem a kártérítés megítéléséért tartom igazságtalannak, hanem mert nem lehet néhány »kiválasztott« roma honfitársunknak odavetett pár százezer forintos kártérítéssel egy egész népcsoport évszázados kirekesztettségét, gyerekeik jövőjének szisztematikus elrablását megfizetni. Ráadásul bocsánatkérés, a konzekvenciák levonása nélkül. A Bíróság – minden fokon – tette, amit tehetett. Kimondta, hogy jogtiprás történt, és kártérítés fizetésére kötelezte a jogtiprókat. Igazságot azonban nem szolgáltatott. Az nekünk, elkövetőknek a feladatunk” – írja cikkében az üzletember, aki szerint „a jóvátétel egyik módja, ha a (köz)milliárdokat uszítás-propaganda helyett az igazság helyreállítására költjük”. 

Polgár elmondta véleményét az újonnan bevezetésre kerülő iskolarendőrségről is. „Az ítélethirdetést követő, a politikai elit által gerjesztett hisztéria és annak folyományaként az ítéletre adott törvénykezési és kormányzati válasz megmutatta, nincs kegyelem. Fel sem merül, hogy a nyomorúságból éppen az integráció erősítése, az oktatás demokratizálása (ami nem más, mint esélyteremtés az évszázados szegregáció helyett) emelhet ki. Helyesebben (éppen azért, mert a rafináltabbja tisztában van azzal, hova is vezetne a társadalom egésze számára is üdvözítő esélyteremtés), demokratizálás helyett a hatalom – a közakaratra hivatkozva, annak képviseletében tetszelegve – a(z elithez nem tartozó) gyerekek nevelését inkább bízza (képzetlen, botcsinálta, ki tudja, milyen indulatokkal/előítéletekkel felhergelt) rendfenntartókra, mint (képzett, elhivatott, jól fizetett) pedagógusokra. Azt üzenik: a „genetikailag” renitens, már az anyatejjel a tanárverés vágyát magába szippantó, és ezért eleve rabszolgasorsra (bocsánat, közmunkára) ítélt cigánypurdé mellé csendőrt kell állítani” – fogalmaz.

A szerző írásában a kérdés tágabb perspektívájára is kitér:

Már annak is örülnék, ha az oktatás gyakorlati szakemberei példákat mutatnának, alternatív utakat jelölnének ki arra, hogyan lehet tanulási esélyhez juttatni a kirekesztettek százezreit. Mire kellene az oktatási költségvetést a mi adózói akaratunkból, adóforintjainkból fordítani. Ha az esélyt megkapják a gyerekek, abban már biztosak lehetünk, hogy a befektetésünk megtérül.

Ezt a közös gondolkozást, a létező jó gyakorlatok megismertetését, hatásainak kiterjesztését kívánom elősegíteni a felajánlással. Felhasználásának előkészítését a Polgár Alapítvány az Esélyekért munkatársaira bízom, kérem, hogy minden csatlakozni vágyó keresse őket. Amennyiben létrejön a terv, amelynek finanszírozását más támogatók is hasonló nagyságrendben vállalják, akkor az első program 2021-től indulhat” – ismerteti elképzelését Polgár a cikk végén. 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunsid
2020. július 14. 20:52
Nagyon megy most hogy felülünk a George Floyd vonatra, ugye? Valahogy ki kell mutatni, hogy a cigányok Magyarországon ugyanolyan elnyomott kisebbség, mint a feketék az Egyesült Államokban. Hát nem, nyomorultak.. Ide a cigányok szabad akaratukból jöttek. Itt azért vannak ma is sokan, mert ellentétben sok művelt és példakép nyugati és keleti országgal, mi nem öltük halomra őket. Világos? Most viszont ezért szívunk. A történelem mindig megmutatja, hogy gyengének mutatkozni hiba. Itt ragadtunk egy integrálhatatlan, alacsony átlag intelligenciájú, alacsony munkaetikájú tömeggel, akik hosszú távon túlszaporodhatnak minket. Szép kilátás. És az most az elvárás liberális állampolgár társainktól, hogy az átlagosnál jóval nagyobb erőfeszítésekkel neveljük ki saját gyilkosainkat, a majdani "Cigány Lives Matter" elitet.. Még mit nem.. Ez nem történhet meg. Ráadásul még mi kérjünk bocsánatot az évszázadok óta integrálhatatlan és dologtalan népcsoporttól. Soha.. Ha az integráció nem megy, akkor izoláció van, nem vagyunk hajlandóak a nyugati típusú multikulturális társadalomra, ami a poklok poklát hozza el nekik majd fokozatosan a közeljövőben.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. július 14. 20:31
Elfogynak lassan a segílykék, a kártérítési perek is de valahogy meg kell tankolni a biofegyvert vagy lefullad és asszimilálódik
XSXS
2020. július 14. 19:57
Asszem' el is egethette volna a millioit. A vegeredmeny ugyanaz lenne.
1000bocs
2020. július 14. 19:32
Ez ostoba vagy csupán gonosz? Demokratáknál legtöbbször mindkettő játszik. Mondjuk hogy valaki csupán visszaböfögje az szosztematikus rasszizmus amerikában már előr emésztett hányásízű maszlagjait, az valami hihetetlen szellemi lustaságra utal. Az pedig hogy a cigányok felzárkózásra serkentése helyett délibábot fest eléjük a fehérek szisztematikus elnyomásáról, és ezzel megágyaz a további lecsúszásnak de serkenti a dühöt és agresszivitást amivel a cigány mindig hibáztathat másokat kifejezetten gonosz tett. Hülyebalosoknál nem gond ha addig feszítik a húrt hogy a gyerekeink polgárháborúzzanak majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!