Óriási fordulat Magyarországon: máris kevesebb a munkanélküli

2020. július 07. 08:54

Már harmadik hete többen helyezkednek el, mint amennyivel a regisztrált álláskeresők száma nő egy hét alatt – közölte a Portfolio.hu.

2020. július 07. 08:54
null

A regisztrációból kilépők száma alapján a múlt héten mintegy ötezerrel többen helyezkedtek el. A regisztrált álláskeresők száma 376 ezerről több mint 3 ezerrel csökkent egy hét alatt, ez törékeny fordulat, de azon dolgoznak, hogy ezt a folyamatot fenntartsák, és folytatódjon a foglalkoztatás május eleje óta tartó bővülése – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

A közfoglalkoztatottak száma enyhén csökkent, 90 ezer alá, így a 200 ezerre emelt közfoglalkoztatási keretre nem lesz teljes egészében szükség – jegyezte meg. Bizakodásra ad okot, hogy 40 százalékkal, 8 ezerre nőtt az új bejelentett álláshelyek száma, ennyi új munkahely áll az álláskeresők rendelkezésére – mondta a Portfolio által idézett György László.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarpok
2020. augusztus 30. 23:42
A foglalkoztatottság a döntő. Az pedig emelkedik.
Akitlosz
2020. augusztus 25. 15:21
Cikk cím: "Óriási fordulat" Cikk: "törékeny fordulat" Már megint óriásit alkotott a Mandiner címadó embere.
Akitlosz
2020. augusztus 25. 15:19
Ez csak propaganda. A munkanélküliek jó része nem érdekelt abban, hogy regisztrált legyen, így az állam a valóságosnál mindig alacsonyabbnak állítja be a munkanélküliséget.
Mr Diener Mann
2020. július 08. 05:45
Regisztrációból kilépő vagy kieső? Nem mindegy. Aki nem megy oda többé, mert már nem kap pénzt, az még nem dolgozó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!