Megkezdődik a hibridek gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020. július 21. 13:17

Palkovics: Annak ellenére sikerül ezt megvalósítani, hogy közben a járműipar az egész világon nem mindennapi gazdasági kihívás előtt áll.

2020. július 21. 13:17
null

Megkezdődik a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake hibridmodellek gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a kizárólag Kecskeméten gyártott hibrid Mercedes-Benz CLA bemutatásakor kedden elmondta: kiemelten fontos, hogy minél több olyan értékteremtő vállalkozás működjön az országban, amely nemzeti érdeket szolgál, magas színvonalú tudást hasznosít és high-tech gyártókapacitásokat hoz létre, valamint gondol a fenntarthatóságra és óvja a környezetet. A kecskeméti autógyár egyike az olyan stratégiai fontosságú beruházásoknak Magyarországon, amelyre ez jellemző – szögezte le.  

A hibridek gyártásának elindítása nemcsak a kecskeméti Mercedes-üzem életében, hanem a magyar járműiparban is fontos mérföldkő, hiszen annak ellenére sikerül ezt megvalósítani, hogy közben a járműipar az egész világon nem mindennapi gazdasági kihívás előtt áll – fogalmazott a miniszter.

(MTI)
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalkai
2020. július 21. 20:24
Ikloorvat 2020. július 21. 13:22 Felesleges rinyálás. A XXI. században egyetlen 50 milliósnál kisebb országnak sincs saját autómárkája. Franciaország és Dél-Korea a határ (ezek meg vagy 15-20-szor nagyobb gazdaságok) a többiek még nagyobb országokhoz tartoznak.
Ikloorvat
2020. július 21. 13:22
Mercedes... A vállalat, amelyik feketére festette a gyári Forma1-es kocsijait, hogy tisztelegjen a BLM-mozgalom előtt, talicskával tolja ki a nyereséget külön rá szabott magyar törvények által garantálva Magyarországról. Lehet még jobban behódolni? Mondjuk mit csináljon egy ország, akinek semmilye sincs, ami saját, csak olcsó áruba bocsátható munkaereje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!