Korózs Lajos: A kormány tegye biztonságossá az idősotthonokat!

2020. július 06. 14:53

A politikus az elfogadott költségvetésről azt mondta, hogy a nyugdíjasok semmi jóra nem számíthatnak.

2020. július 06. 14:53
null

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy az intézményekben rendszeresen teszteljenek koronavírusra, és lássák el megfelelő védőfelszereléssel a dolgozókat. Korózs Lajos úgy fogalmazott: a járvány alatt a „kormányzati propaganda elriasztotta” az időseket, sokan akkor sem mernek beköltözni, ha ők következnének a várólistán. Ez pedig óriási terheket jelent a családoknak, ha megjelenik a vírus következő hulláma – érvelt. A politikus hozzátette, még mindig nem késő, hogy a szociális ágazat munkatársai is 500 ezer forintos egyszeri jutalmat kapjanak.

A szocialisták indítványa

Megjegyezte, ha a kabinet megfogadja javaslatukat és áttér a svájci indexálásra, akkor 2,8 helyett 6,5 százalékkal emelkedtek volna a nyugdíjak. Most azonban drasztikusan nyílik az olló az átlagnyugdíjak és a bérek között – jelentette ki. Korózs Lajos hangsúlyozta, hogy az MSZP 140 ezer forintban szerette volna maximálni a 13. havi nyugdíjat, amit minden érintett megkapott volna.

Emlékeztetett, költségvetési módosító indítványukban többek között azt javasolták, hogy a háztartások díjmentesen juthassanak egy köbméter ivóvízhez, valamint jutányos áron kapjanak havi 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt áramot. A szocialisták olyan indítványt is benyújtottak, amelynek segítségével fel lehetett volna emelni a közgyógyellátásban biztosított állami támogatást – tette hozzá.

(kép forrása: HírAréna)

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. július 20. 13:06
Korózs kóros Lajos még mindig nem érti, "mi történt vele"...!
igazmagyar
2020. július 07. 10:38
Ja, a Kormány tegye rendbe..., én meg azt hallottam, van az állatkertben a majom ketrecben egy üres hely, oda várnak, és ingyen befogadnak. Etetnek, itatnak, és még az ürülékedet is kitisztítják utánad. Ugyan úgy, ahogyan a karigeri barátod is tette Budapesten.
pumuklik
2020. július 06. 22:41
"Korózs Lajos (Eger, 1958. szeptember 7. ) magyar szociológus, politikus, a MSZP elnökségének tagja." "Általános iskolai tanulmányait Andornaktályán végezte, majd 1976-ban az egri 2. Sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben szerszámkészítő képesítést szerzett. 1984-ben érettségizett a Gárdonyi Géza Gimnáziumban. 1988-tól 1990-ig a Politikai Főiskola hallgatója volt, majd 1994-ben Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szociológiai Intézetében szerezte tudományos diplomáját." 26 éves korában érettségizett! Igazi bolsi proli, akit a pártja közbenjárására tudott elvégezni egy-két iskolát. Még "kutatott" is, pl: Taxisblokád kutatás - GIRCEAU (Párizs) kutatásvezető: Dr. Hegedűs Zsuzsa
pollip
2020. július 06. 22:06
Ennek a szocinak rinocerosz bőr van az arcán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!