Eltűnnek a konzultációs ívek a miskolci postaládákból

2020. július 25. 18:48

Pedig bűncselekményt követhetnek el azok, akik a névre szóló borítékkal együtt veszik ki a postaládákból az íveket.

2020. július 25. 18:48

Sorra vész nyoma a miskolci címekre kézbesített nemzeti konzultációs kérdőíveknek – írja a Borsod Online. A lap szerint a miskolci Fidesz sorra kapja az erre vonatkozó jelzéseket. 

Alakszai Zoltán frakcióvezető a lap megkeresésére elmondta, remélik, hogy nem nyúlnak törvénytelen eszközökhöz azok, akik eltüntetik az íveket. „Úgy tűnik, a miskolci baloldal fél az emberek véleményétől, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megfossza a miskolciakat a lehetőségtől, hogy kifejezzék azt” – idézi a lap a fideszes politikust. 

A Borsod Online által megkérdezett jogász szerint a névre szóló borítékkal együtt, a postaládából kivett ívek esetében felmerülhet a levéltitok megsértésének büntetőjogi tényállása, ami elzárással büntetendő vétség. Felmerülhet a személyes adattal való visszaélés tényállása is, hiszen a borítékkal együtt begyűjtött ívekkel együtt a gyűjtők az eredeti címzettek nevéhez és lakcíméhez is hozzájuthatnak.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. július 26. 09:46
Ballibek azt hiszik, hogy ha kilopják a kérdőíveket, akkor az nekik jó pont lesz :) Tipikus tolvaj banda!
becike4
2020. július 26. 08:12
Tényleg?Ezek a hülye címzettek nem kiveszik a postaládából?Hallatlan!
Korrupt Kornél
2020. július 25. 21:31
bűntett? Akkor miért nincsenek még megbüntetve?
Szerintem
2020. július 25. 21:15
Persze hogy lopnak is a hazugok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!