Dömötör: Megújul a királyréti erdei vasút a Börzsönyben

2020. július 08. 10:52

Az államtitkár saját közösségi oldalán osztotta meg a hírt az ország közkedvelt kisvasútjáról.

2020. július 08. 10:52
null

„Megújul a királyréti erdei vasút. Ez az ország egyik legkedveltebb kisvasútja, Kismarosról indul a Börzsönybe. Nemcsak a pályát újítják fel, hanem 15 szerelvényt és egy gőzmozdonyt is. A tervek szerint jövőre készül el, ha valaki addig sem maradna börzsönyi családi kisvasutazás nélkül, akkor a Szob-Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny szakaszt javaslom, az is nemrég újult meg, kevésbé ismert, még hosszabb, de épp annyira szép” – írta Dömötör Csaba.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter.jordanson
2020. július 09. 11:50
A kisvasutaknak kizárólag turisztikailag értékes helyeken van csak értelme, mert utasszám is van hozzá. A Börzsöny és Szilvásvárad ilyen, Viktor házi kisvasútja meg pont nem ilyen. Az a legjobb, ha minél kevésbé kell komcsimód az adófizetők pénzén állami csöcsön és apanázson lógnia, és a piaci keresletből / forgalomból tud egy ilyen projekt megélni. Az biztos, hogy annak semmi értelme, hogy a pusztán, érdektelen helyeken, zéró utasforgalommal gyökkettővel döcögjenek a kihasználatlan kisvonatok, amik pláne hivatásforgalmi használatra végképp alkalmatlanok.
Héja
2020. július 09. 10:45
Ballibeknek pofánVerőce jár, nem kisvasút.
Sulammit
2020. július 08. 18:30
Kedvenc kisvasutam. Ősszel is annyian voltunk rajta, hogy be kellett állítani még egy kocsit.
Förgeteges Edigej
2020. július 08. 12:23
Végre egy olyan dolog a Dörmögő Dömötörtől, amely hasznos, szép és értékes.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!