Átszervezik a Tescót, ez hétszáz alkalmazottat érint

2020. július 21. 08:51

Az érintettek csoportos létszámleépítés tárggyal kaptak levelet a Tesco-Global Áruházak Zrt.-től.

2020. július 21. 08:51
null

Átszervezés kezdődött a Tescónál, ami hétszáz alkalmazottat érint – írta a Világgazdaság kedden. A lap megtudta, hogy az érintettek csoportos létszámleépítés tárggyal kaptak levelet a Tesco-Global Áruházak Zrt.-től. A brit tulajdonú áruházlánc az átszervezés során állást ajánl fel az alkalmazottak többségének. A Tesco sajtóosztálya azt közölte a Világgazdasággal, hogy technikai átalakításról van szó, a megszűnő pozíciókat pedig be kell jelenteni az illetékes hatóságoknál, ezért tájékoztatták hét megye munkaügyi központjait és a kereskedelmi szakszervezeteket.

Bizonyos munkakörök összevonásáról döntöttek, optimalizálják a beosztást; a vásárlói igényekhez rugalmasan alkalmazkodó működés a cél – reagált az áruházlánc a Világgazdaság felvetéseire. A lap megjegyezte: egyelőre nem lehet megjósolni, hogy hányan fogadják majd el a számukra felkínált pozíciót. A mostani átalakítás egy korábban elindult folyamat része, amelyet már a vevők is tapasztalhattak. A Tesco szűkítette az áruházaiban kapható termékek körét, és a belső polcokat is átszervezte. A Világgazdaság felidézte: a Tesco a nyár elején bejelentette, hogy kivonul Lengyelországból.

(MTI)

(Nyitókép: MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2020. július 21. 13:24
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, ki fogja átvenni. A már jelen lévő szereplőknél versenyjogba ütközne. A hazaiak meg alkalmatlanok reá... sajnos.
tevevanegypupu
2020. július 21. 11:37
Jaés igen..remélemeltűnnek a fenébe Magyarországról..
tevevanegypupu
2020. július 21. 11:36
Nem tudom mire szervezik át, de hogy a legpofátlanabb élelmiszerláncokhoz tartozik az biztos. hetente áremelnek száz-kétszáz forintokat és mindennél..Tejtermék, felvágottak, gyümölcsök..kávé..nem is sorolom..Ha néha bemegyek mindig mérgelődve jövök ki, olyan pofátlanságnak tartom ..ráadásul nem is a legjobb minősőg..a választék kevés..
kizökkentidő
2020. július 21. 11:34
Csak örülhetünk a Tesco kivonulásának. A nyugati cégek egy része mindig is gyarmatnak tekintette ez a régiót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!