XVI. kerületi fideszes polgármester: Alkotmányellenes a fővárosi szmsz módosítása

2020. június 26. 09:15

Kovács Péter szerint a főpolgármester akár a hivatal portására vagy a sofőrjére is rábízhatná azt, hogy képviselje a Fővárosi Önkormányzatot.

2020. június 26. 09:15

Alkotmányellenesnek, az önkormányzati törvényt sértőnek nevezte a Fővárosi Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) friss módosítását a XVI. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kovács Péter szerint a Fővárosi Közgyűlés szerdán olyan javaslatot fogadott el, amelynek értelmében a főpolgármester „akár a hivatal portására vagy a sofőrjére is rábízhatná azt, hogy képviselje a Fővárosi Önkormányzatot” és kötelezettséget vállaljon a hivatal nevében.

Hozzátette: feltételezi, hogy a javaslat benyújtói nem rájuk, hanem valamelyik tanácsadóra, vagy a tanácsadók mindegyikére gondoltak. A polgármester értetlenségét fejezte ki, hogy a főjegyző „átengedte” ezt a javaslatot.

(MTI)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvasó 4
2020. június 26. 14:09
Karácsony próbál kitáncolni, betojt, nem akarja egyszemélyben vállalni a felelősséget ezért a sok disznóságért, viszont új választásokat sem akarnak, egészen addig, amíg van mit ellopni. Erre a helyzetre ezt a módozatot sikerült kieszelni.
flesh ripper
2020. június 26. 10:25
Cselekedjetek! Minden téren támadni, feljelenteni kukisgeriéket!
Kvasztics Fedor
2020. június 26. 10:24
Medgyessy jó volt nyerő embernek, majd leváltották. Karácsony esetében ez nem tehető meg, itt új választást kéne kiírni. Erre van ez kitalálva, majd szólnak neki, mikor és kinek adjon felhatalmazást. Kizárt dolog, hogy ez jogszerű lenne, egyúttal ez a bizonyíték, hogy csak bábnak használják,
balbako_
2020. június 26. 10:24
Irány az AB!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!