Újabb kerékpársávokat alakítanak ki Budapesten

2020. június 29. 09:03

Most a VIII. kerületi Baross utcában kezdik el felfesteni a sávokat.

2020. június 29. 09:03

Új kerékpársávok, illetve buszok és biciklik által közösen használható forgalmi sávok kialakítása kezdődik el hétfőn a VIII. kerületi Baross utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A közlemény szerint az önálló kerékpársávok a Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán lesznek, bizonyos részein pedig busz-kerékpársávokat alakítanak ki. Hozzátették, hogy nem lesz kerékpársáv a Baross utcának a Nagykörút és a Szabó Ervin tér közötti szakaszán, hiszen fontos cél, hogy az átalakítás a lehető legkevesebb nehézséget okozza a személyautóval közlekedők számára, és megmaradjanak számukra a parkolóhelyek.

Közölték azt is, Budapest 2019-ben elfogadott stratégiai közlekedési terve (a Budapesti Mobilitási Terv) szerint a város úthálózatát fokozatosan alkalmassá kell tenni arra, hogy gyorsabbá, kiszámíthatóbbá váljon a közösségi közlekedés, illetve hogy biztonságos, valós alternatívát kínáljon a fővárosiak számára a kerékpáros közlekedés. A korábban kitűzött célokkal összhangban a Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött arról, hogy új kerékpársávokat alakít ki Budapesten.

A forgalomszámláló eszközök által elmúlt hetekben mért adatok alapján a Nagykörúton kialakított új kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt  –Múzeum körúti biciklisáv forgalmát: naponta 3500-szor bicikliznek ezen a szakaszon, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált. Az Üllői úton átlagosan 1500, a Bartók Béla úton pedig 3000-3500 kerékpárt mértek a forgalomszámláló eszközök naponta – tették hozzá.

(MTI)

(Nyitókép: biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.)

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2020. június 30. 13:58
Vajon KG volt-e előfelvételis katona? Mert volt ám olyan tábornok gyermek - előfelvételis -, hogy szólt a szakaszparancsnoknak: ott a fater, vigyázzmenet kell. Azaz: a tábornok fia sem kerülte el a sorkatonaságot.
madárinfluencer
2020. június 30. 12:59
Igazi Antifa ez a KariGeri. Árpádsávos lobogó le, kerékpársávos fel!
Crusader
2020. június 30. 11:36
"Újabb kerékpársávokat alakítanak ki Budapesten" Buzi vagy karigeri ? Úgytűnik igen... Még arra is alkalmatlan ez a balfasz, hogy jogosítványt szerezzen...
ujujuj
2020. június 30. 10:20
A körúton jártam tegnap, és azt láttam, hogy a belső sávban klímanáci autósok jártak. Sokan. Egyik a másik után. Oda kellene még biciklisávot tenni, ha kérhetem, hogy megtanulja a paraszt, hogy Budapest nem az autósoké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!