Ötnapos ülésbe kezd ma az Országgyűlés

2020. június 08. 08:35

Folytatódik a trianoni békeszerződésre emlékező politikai nyilatkozat vitája.

2020. június 08. 08:35

Ötnapos ülésbe kezd ma az Országgyűlés. A képviselők a kormány tagjainak címzett azonnali kérdések után folytatják a trianoni békeszerződés századik évfordulójára emlékező politikai nyilatkozat vitáját. Az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két előterjesztésről határoznak. A képviselők elsőként az Egészségügyi Világszervezet dohánytermékek illegális kereskedelmének felszámolásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről döntenek, majd a börtönzsúfoltsági kártalanításokról szóló intézkedéseken módosítanak.

A házelnök napirendi javaslata alapján interpellációkra egy óra áll majd rendelkezésre, míg az azonnali kérdések két órában, a kérdések fél órában hangozhatnak el. Az ülésnap végén folytatódik a nemzeti önazonosság védelméről című politikai nyilatkozat – június 4-én kezdődött – összevont vitája. Kedden kilenc általános vitát folytatnak le a képviselők, majd szerdától péntekig a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatát tárgyalják.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!