Kendernay János: Azonnal le kell állítani a paksi bővítést

2020. június 27. 13:08

Az LMP szerint le kell állítani a paksi atomerőmű bővítését ahhoz, hogy Magyarországon elkezdődhessen egy valódi zöld fordulat.

2020. június 27. 13:08

Az LMP szerint le kell állítani a paksi atomerőmű bővítését ahhoz, hogy Magyarországon elkezdődhessen egy valódi zöld fordulat – mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Kendernay János úgy fogalmazott a paksi projekt az évszázad legrosszabb magyarországi beruházása, hiszen az soha nem térül meg és közben az ország felesleges kockázatot vállal. Magyarországnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy zöld fordulattal 100 százalékra emelje a megújuló energiaforrások arányát – hangsúlyozta, majd hozzátette, az LMP igyekszik minél több választópolgár véleményét kikérni erről, hogy a következő kormánynak világos felhatalmazása legyen leállítani a paksi beruházást.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. június 28. 12:25
Ez az idióta kendert szívott azért beszél zöldségeket! A "zöld" energia sem tárolható gazdaságosan.Az atomenergia a legolcsóbb legbiztosabb,leggazdaságosabnb és környezetkímélő energia.Magyarországnak nincs más energiaforrása.Ezek a hülyék dugják a seggükbe a villásdugót és onnan működtessék a villamos fogyasztóikat.Paks 2 lesz és punktum,ők meg menjenek a csába.
pitypang1125
2020. június 28. 10:49
Agyhalott.
Vén Csataló
2020. június 28. 07:37
Francokat! Ezt a hülye Kendernayt kell leállítani azonnal!
Pál Pusztai
2020. június 28. 06:14
Ez az írás így egy ostobaság. Arról lehet vitázni,hogy kell e ekkora erőmű nekünk. Sőt az építésének az ideje is vitatható. A két erőmű párhuzamos működésével is lesznek még gondok. Viszont az egy vágyálom ,hogy az atomerőmű által majd függetlenek leszünk energia területén. Azok lennénk,ha a fűtőegységeket is előtudnánk állítani . De ugye ez nem megy. Az is hazugság,hogy az atom nem környezetszennyező. Mert az ,csak nem széndioxid a maradványa.Meglehetősen üzembiztos de ha baj van akkor nem kicsi a baj. Az LMP-nek inkább azt kellene kitalálni,hogy milyen arányban legyen megújuló és hagyományos energia termelő kapacitás. Jelzem Kínában már működik hagyományos szénerőmű nulla co kibocsájtással. Kis hibája van,hogy drága. de sokkal olcsóbb mint egy atomerőmű .Felszámolása meg összehasonlíthatatlanul egyszerűbb és olcsóbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!