Karácsony módosította rendeletét: mostantól nem kötelező a maszk a fővárosi játszótereken

2020. június 17. 17:46

„A közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben, bevásárlóközpontokban továbbra is el kell takarni az arcot” – tette hozzá az intézkedésről hírt adó Főpolgármesteri Hivatal.

2020. június 17. 17:46

„Mostantól nem szükséges maszk, arcot eltakaró sál vagy kendő viselése a budapesti játszótereken” – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

A korábbi rendelet szerint május 16-ától kinyithattak egyes budapesti játszóterek, de a gyerekek 18 év feletti kísérőinek a koronavírus-járvány miatt kötelező volt eltakarniuk az arcukat. A közleményben azt írták: Karácsony Gergely főpolgármester ezt a rendeletet módosította most. „A közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben, bevásárlóközpontokban továbbra is el kell takarni az arcot” – tették hozzá. „Mivel a fővárosban laknak a legtöbben, a távolságtartás nehezebben megoldható, ezért az enyhítések mellett továbbra is nagyon fontos a szabályok betartása, és az, hogy figyeljünk egymásra és magunkra” – olvasható a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. június 19. 05:35
Szerintem sávos adót kell szedni a játszótéren a gyerekektől 5 évestől óránként 5000 Ft 10 évestől óránként 10.000 Ft.
youngboy
2020. június 18. 14:09
Karácsony? Képes akár ilyen óriási horderejű döntéseket is hozni? A következő az lesz, hogy a homoszexuális zászló színére kell befesteni a csúszdákat vagy biciklisávokká kell átalakítani mindet. A Lánchíd meg összeomlik, mert elment a felújítására rendelkezésre álló pénz a világrekord számú moslékkoalíciós helyettesre és tanácsadóra.
petabi
2020. június 18. 09:09
"Karácsony módosította rendeletét: mostantól nem kötelező a maszk a fővárosi játszótereken". Dícséretes,de érdektelen rendelet. Inkább a Lánchíd ügyével foglalkozzon,de nagyon sürgősen. Kiírta már a közbeszerzést? Hiszen decemberben,januárban már tudta, és mondta hogy muszáj mielőbb felújítani a hidat. Ha meg nem írta ki,tisztelettel kérdezem miért nem?? És miután eljutott hozzám a hír,hogy a meggondolta magát és halasztani akarja a Lánchíd felújítást,az indoklását pontokba szedve tegye közhírré.Nekem,mint ős budapestinek jogom van tudni,miért lehet most halasztani szerinte azt,amit ugyancsak szerinte halaszthatatlanul meg kell csinálni. Egyáltalán merjek ráhajtani a hídra??? Nem bánom,akár a facebookon is indokolhat. :) Így amíg egyedül rendeletileg dönt,felelősséget se tud hárítani senkire.
zakar zoltán béla
2020. június 17. 21:34
anus pesticus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!