Karácsony elhalasztaná a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülését

2020. június 05. 12:26

A főpolgármester szerint a 2021-es költségvetés aránytalan terhet róna a fővárosra.

2020. június 05. 12:26

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülésének elhalasztását – közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint Karácsony Gergely döntéséről személyesen tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert. Azt írták: a főpolgármester a városvezetés lépését azzal indokolta, hogy a 2021-es költségvetés tervezete „olyan mértékű elvonással sújtaná” a települési, a kerületi önkormányzatokat és a fővárost, amely Budapest fejlesztésével, működésével kapcsolatban is bizonytalan helyzetet teremt.

Először történik olyan, hogy Budapest nettó befizetőjévé válna az államnak, vagyis a fővárosnak járó támogatások összegét meghaladja a budapestieket sújtó elvonás” – olvasható a kommünikében. A közlemény megfogalmazása szerint „ennek a tarthatatlan, a válságkezelést ellehetetlenítő helyzetnek” a feloldására a június 10-re szervezett, az önkormányzati szövetségek meghívásával tartandó belügyminiszteri egyeztetés adhat esélyt. Így – folytatták – a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának következő ülésére a kormány szándékainak tisztázása, a költségvetésről szóló egyeztetések után kerülhet majd sor.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2020. június 05. 19:33
Nem megy, akkor nem lesz ott, nélküle is lesznek döntések. Remélem, a Liget Projekt maradék nélkül megépül.
atila68
2020. június 05. 16:26
Nyaf!
pitypang1125
2020. június 05. 15:52
Ó szegény. Ezt a tanácsot kapta a mindenhez is értő Vágó Pistától, és kajmán szOlgától?
villogókékfog
2020. június 05. 15:44
Nem értem, amikor Tarlós hiányolta a forrást leült targyalni, keményen, Lázárral. És nem hisztizett mint egy csitri
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!