Jön minden idők legsúlyosabb csendrendelete a bulinegyedben

2020. június 26. 20:25

A hetedik kerület tovább bonyolítja a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szórakozóhelyek dolgát.

2020. június 26. 20:25

Csütörtökön a hetedik kerület Niedermüller Péter DK-s politikus vezette közgyűlése elfogadta az eddigi legszigorúbb szabályzását a bulinegyednek. A döntés értelmében a meghatározott területen kívül eső VII. kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között. A tárgyalás már hosszú ideje folyt a bulinegyedben található szórakozóhelyek és az ott élő lakosság között. Legutóbb márciusban volt fejlemény, amikor is egy kerületi munkacsoport kezdett el dolgozni egy olyan kritériumrendszeren, mely olyan pontokat tartalmazott, amelyek teljesítésével a vendéglátóhelyek éjfél után is nyitva lehettek.

A kritériumrendszerbe ekkor már bekerültek azok a javaslatok, melyek most kötelezettségekké is váltak, mint hogy a szórakozóhelyek este 10 és reggel 8 óra között nem végezhetnek áruszállítást, éjfél után mindenki számára szabadon használhatóvá kell tenniük a mellékhelyiséget, a közterületi alkoholfogyasztást vissza kell szorítaniuk és a zajterhelést is csökkenteniük kell egy zajmérő eszköz felszerelésével. 

A koronavírus alatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyek így most még nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen olyan szigorú korlátozást léptettek életbe a hetedik kerületben, mely gyakorlatilag egy csendrendeletnek felel meg. A korábban említett javaslatok egytől-egyig kötelezettségekké váltak, emellett pedig csak csekély mennyiségű kivételt biztosítanak. Kivétel például az az egység, melyben nincs vendéglátói tevékenység (ám ők is csak úgy lehetnek nyitva éjfélt követően, ha este 10-től reggel 6-ig nem árusítanak alkoholt), illetve a Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út – Károly körút által határolt területen belüli vendéglátóhelyek (azonban csak akkor, ha a nyitvatartásra külön engedélyt kérnek az önkormányzattól).

A bejelentett intézkedések, csak úgy, mint a vita egésze igen megosztóak. Az egyeztetés elején még a javaslatokat támogató, a vendéglátóhelyeket képviselő Night Mayor BUD nevű szervezet szóvivője, Németh G. Dániel közösségi oldalán pl. immáron úgy fogalmazott: „Lakosság nyomására a hetedik kerület közgyűlése elfogadta minden idők legszigorúbb CSENDRENDELETét a bulinegyedben. Mi értelme van egy március előtti, konszenzusosnak mondott tömegturizmusra tervezett ilyennek, csak a jóisten tudja. De talán még ő se”. A koronavírust követően nehéz helyzetbe került szórakozó- és vendéglátóhelyek így hát egy újabb ütést kaptak, ezúttal az önkormányzat irányából.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2020. június 27. 16:17
Így kicseszni a vállalkozókkal közvetlenül a járvány vészhelyzet feloldását követően.... Dilettánsék időzítése nem is lehetne rosszabb. Mellesleg pár hete, a járvány idején még azon sivalkodott a komplett ellenzék, hogy Orbánék miért nem segítik jobban a nyitvatartási korlátozások miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, de majd a Zunijó ad ezer milliárdokat...
toef36
2020. június 27. 10:43
Daliás idők a BUDIBAN! Budi a rajtkövön...
__Y__
2020. június 27. 09:18
Budapest egy világváros, a bevételek jó része pedig a turistákból van (a bulizó turistákból), számtalan amerikai híresség jött már ide szülinapot,leánybúcsút stb. tartani,mert annyira egyedi a bulinegyed hangulata, mint sehol a világon. Na most ezek után a szavazatfelvásárló szocinyugger polgármester jól szétbarmolja az egészet egy hangos nyuggerzöldmarxista kisebbség kedvéért. Nem kötelező a belvárosban lakni! Most néhány száz nyugdíjas kedvéért nem kéne a város egyik legnagyobb adottságát tönkretenni. Főleg ha azt is hozzátesszük, hogy mennyi vállalkozás él ebből, és mennyi fiatalnak ebből van a megélhetése. Ebből is látszik, hogy egy önkormányzat lehet ugyanolyan szabadságkorlátozó, önkényesen mindent szétbarmoló ,mint egy állam.
Pandaka pygmaea
2020. június 27. 07:09
Én ezt a wc-nyitvatartást nem értem.... ezt hogy gondolják megoldani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!