Fidesz: Brüsszel továbbra is nyomást akar gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára

2020. június 25. 17:09

Hollik István szerint a bevándorláspártiak az első perctől támadják a jogi határzárat.

2020. június 25. 17:09

Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoki indítványa újabb bizonyíték arra, hogy Brüsszel továbbra is nyomást akar gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára és le akarja bontani a jogi határzárat – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. Felidézte: a brüsszeli bizottság kezdeményezésére az Európai Bíróságon zajlik az a per, amelyet még a 2015-ben bevezetett jogi határzár miatt indítottak el Magyarország ellen. Úgy értékelt: a csütörtökön ismertetett főtanácsnoki indítvány arra utal, hogy el akarják ítélni Magyarországot azért, mert akadályt állított az illegális migráció elé.

Hangsúlyozta: 2015 őszén, amikor több százezer migráns vonult át az országon, Magyarország nemcsak fizikai határzárat, kerítést, hanem jogi határzárat is emelt az ország és a magyar emberek védelmére. Ahogy a határkerítésnek, úgy a jogi határzárnak is nagy szerepe volt az elmúlt években abban, hogy sikeresen tudott Magyarország védekezni az illegális migrációval szemben – tette hozzá. Hollik István felidézte: Magyarország a jogi határzár keretében szigorította a bevándorlási szabályokat, döntött arról, hogy az ország területén illegálisan tartózkodó migránsokat a rendőrök visszaviszik a határ túloldalára, illetve létrehozta a tranzitzónát. Ez utóbbit – tette hozzá – megtámadta az Európai Bíróság, de a magyar kormány talált egy új olyan megoldást, amellyel a magyar emberek akarata továbbra is érvényesíthető.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kijelentette: a bevándorláspártiak az első perctől támadják a jogi határzárat,

Hozzátette: így akarják elérni, hogy Magyarország engedje be és telepítse be a migránsokat. Hollik István ezért nagyon fontosnak nevezte, hogy a most indult nemzeti konzultációban ismét megerősítsék: Magyarország továbbra is lépjen fel a illegális migrációval szemben és védje meg a migránsok betelepítését tiltó alaptörvényt.

(MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. június 27. 21:32
Pont a magyarra akarnának nyomást gyakorolni?
catalina9
2020. június 26. 11:17
Fidesz: Brüsszel továbbra is nyomást akar gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára" Kalergi terv... Kalergi egyértelművé teszi, hogy Európa népeit sárga mongoloid népekkel és harmadik világbeli színes népekkel kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás, etnikai hovatartozás nélküli gyökértelen és soknemzetiségű sokaság melyen a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tudna uralkodni. De ki lesz ezen a népességen uralkodó új elitréteg? Európa a judaizmus elpusztítása helyett akarata ellenére, kiművelte és erőssé tette ezt a népet, hogy ezen mesterségesen előidézett fejlődési irány során a jövő társadalmi elitjét képezzék. Egyáltalán nem meglepő, hogy az a nép, mely a gettók börtönéből szabadult, vált Európa új szellemi arisztokráciájává. Európa gondoskodása megteremtett tehát egy új, modern arisztokráciát, azokban az időkben, amikor a hagyományos európai, feudális arisztokráciát végleg szétzúzta a zsidó emancipáció" Ja, és még egy apróság Minden második évben kiosztják a Coudenhove Kalergi Európa díjat azoknak az európaiknak, akik élvonalában álltak ennek a bűnös tervnek a végrehajtásában. A díjat többek közt olyan politikusoknak is megítélték, mint ANGELA MERKEL
lemez
2020. június 26. 10:03
Az unio vezetői látják mi történik a betelepitéssel.Ha egy ország tiltakozik,az fenyitve van.Milyen europát akarnak a mostani vezetök,vagy nem is akarnak europát?
Potymog
2020. június 26. 09:19
Talán nem mondjuk elég hangosan, hogy a bajt nem importálni kell, hanem a keletkezés helyén megoldani. Csak ebben érdemes partnernek lenni az EU-nak. Nem értem, miért nincs ilyen javaslat, miért nem szavaznak erről odakint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!