Áder elrendelte a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény kihirdetését

2020. június 17. 16:13

Így szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend.

2020. június 17. 16:13

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály kihirdetését.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden közölte: a kabinet azt kéri, mielőbb hirdessék ki a törvényt, hogy a kormány is hamar dönthessen, és így szerda éjfélkor véget érhessen a rendkívüli jogrend.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 17. 21:00
Alig tudtam aludni az izgalomtól, hogy vajon akkor Kövér László és Áder János cselekszik-e példás gyorsasággal és aláírt már, vagy a fideszes parlament által felszólított fideszes kormány (úgy is, mint az állampárt által felszólított állampárt, az Orbán által felszólított Orbán) majd miattuk nem fog tudni véget vetni a rendkívüli jogrendnek. Amit tehát úgy szüntetnek meg ma éjfélkor, ha az aláíróberendezések aláírtak, hogy egy rakás minden marad a régiben (a kórházparancsnokokkal bezárólag), a kormány pedig az országos tisztifőorvos javaslatára rendelhet el egészségügyi válsághelyzetet, aminek a lényege, hogy már a látszatparlamentre sincs szükség ahhoz, hogy Orbán különleges jogosultságok birtokába kerüljön. Pedig már így is élet és halál ura.
Nehidd El
2020. június 17. 16:27
Segítsen már valami agymosott Soros-droid, hogy ebben az aktusban hol kell tetten érni a diktatúrát. Biztosan megvan hozzá a sorvezetőtök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!