Operatív Törzs: bővül a gyermekfelügyeletbe bevont intézmények köre

2020. május 24. 10:50

„A járvány nem múlt el, csak csökkenőben van. Ezért kérem önöket, hogy tartsák be a szabályokat!” – mondta dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

2020. május 24. 10:50

Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs. Ezúttal dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár és Kis Róbert alezredes számoltak be a fejleményekről.

***

A friss adatokból kiderült, hogy 3741 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 krónikus beteg. Ezzel 486 főre emelkedett az elhunytak száma, 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 442 fő igényel kórházi kezelést, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

***

Most minden az újranyitásról szól” – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Az óvodák a holnapi naptól újra fogadják a gyermekeket, az iskolák azonban továbbra is a digitális oktatást folytatják.

– emelte ki az államtitkár, majd hozzátette azt is: június 15-től szervezhetők nyári táborok a gyerekek számára, amely várhatóan nagy terhet vesz majd le a szülők válláról.

Kis Róbert alezredes elmondta, hogy a határokon is történtek változások. Enyhítettek a Szerbia és Ausztria felé való átkelés szabályozásain. Kiemelte, hogy ma délelőtt Röszkénél és Csanádpalotánál egyórás, Nagylaknál pedig akár kétórás várakozásra is lehet számítani.

Az alezredes tájékoztatott arról is, hogy emelkedett az elrendelt házi karanténok száma, valamint, hogy

az elmúlt napon a rendőrség harminc esetben intézkedett szabályszegés miatt.

A rendvédelmi szervek továbbra is ellenőrzik, hogy mindenki betartja-e a szabályozásokat” – erősítette meg.

Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatójának beszámolója szerint, a járvány elején a Dél-pesti Centrumkórház volt az egyetlen intézmény, ahol koronavírusos betegeket láttak el. Elárulta, ez akkor óriási nyomás volt az ottani egészségügyi dolgozókon, azonban beszámolt arról is, hogy ennek ellenére az alkalmazottaik közül alig néhányan kapták csak el a vírust.

Most, hogy más kórházak is bekapcsolódtak az ellátásba, jelentősen csökkent rajtuk a nyomás. A főigazgató elmondta:

náluk jelenleg 18 koronavírusos beteget kezelnek intenzív osztályon.

Elsőként kezdtük el a vérplazma-terápiát” – emelte ki. A főorvos azt is elmondta: nagy energiákat fektettek abba, hogy a betegek az intenzív osztályról elkerülhessenek. Ez után köszönetet mondott kollégáinak: külön háláját fejezte ki azért, hogy mindannyian kitartottak, és nem mentek táppénzre. Végül megköszönte az étel- és pénzadományokat, valamint a műszaki háttér biztosítását is.

A járvány nem múlt el, csak csökkenőben van. Ezért kérem önöket a munkatársaimmal együtt, hogy tartsák be a szabályokat!” – figyelmeztetett.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. május 24. 13:38
A teljes liberalbolsevista oldal megbolondult a járvány sikeres vissza szorítása láttán. -Gyurcsány halál orvosokrol beszélt - Szabó Tímea hentes orvosról beszél -Bangoné Bangó gyilkos orvosokrol -Szél Bernadett nincsenek maszkok -ATV műsorai uszitanak rémhireket terjesztenek, rasszisták - a flúgos Gyurcsany házaspár csoda-orvosai háttérben káromolják az Operatív törzs orvosait -A moslekkoalicio pártjai hozták szokásos ordenáré formájukat Isten éltesse az összes embert,akik a covid 19 vírus elleni küzdelemben sikeresen részt vettek! Pesti úti idősek otthonában történtek miatt Karácsony Gergelyt bíróság elé kell állítani! Időközi önkormányzati választást Budapesten!
3M..
2020. május 24. 12:29
12,99 század százalék. Szebb Jövőt!
Berecskereki
2020. május 24. 11:57
Budapest Fővárosi Önkormányzat jobban teljesít Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!