Száz fölé emelkedett az idősotthonokban elhunytak száma

2020. május 15. 16:58

A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonokban 408 gondozott és 62 dolgozó fertőzött, és 68 idős ember halt meg, közülük 44-en a Pesti úti idősotthonban.

2020. május 15. 16:58

Minden negyedik koronavírus-fertőzött és elhunyt idősotthon lakója. 105-re nőtt az idősotthonokban elhunytak száma – írta a koronavirus.gov.hu péntek délután.

Az idősotthonokban fertőzöttek 59 százaléka és az elhunytak 73 százaléka Budapesten található idősotthon gondozottja - tették hozzá. Azt írták: eddig összesen 33 idősotthonban  – 13 budapesti, 20 vidéki intézményben –  igazoltak koronavírus-fertőzést. Összesen 807 fertőzött gondozott és 220 fertőzött dolgozó van. A fertőzöttek közül jelenleg 220 igényel kórházi ellátást, és 234-en már meggyógyultak.

A Budapesten található érintett idősotthonok közül 8 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik.  Ezekben 408 gondozott és 62 dolgozó fertőzött, és 68 idős ember halt meg, közülük 44-en a Pesti úti idősotthonban. Magas a fertőzések száma a Vázsonyi Vilmos idősotthonban is: itt 55 gondozott fertőzött és 18 az elhunytak száma, valamint a Kamaraerdei úti idősotthonban, ahol 45 a fertőzöttek száma és közülük öten haltak meg. A civil fenntartású közel hatszáz férőhelyes Olajág Otthonokban 51 a fertőzöttek száma és 9-en haltak meg.

A vidéki idősotthonok közül 6-6 haláleset történt a seregélyesi és a mezőszilasi, 4-4 a borsodnádasdi és egy zalaegerszegi idősotthonban. Továbbra is tart az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése. A 200 gondozottnál nagyobb létszámú idősotthonokban intézményparancsnokok segítik a készletgazdálkodást és a járványügyi intézkedések végrehajtását. Az operatív törzs ezekben a napokban is újabb védőeszközökkel segíti az idősotthonokat – fejtették ki.

(MTI)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. május 17. 07:56
Magyarországon x öregek otthona van, ezekben y idős embert gondoznak, akik közül z személy meg szokott halni, most a korona vírus hatásának idején nem z, hanem z+q személy halt meg. Nyugodjanak békében!
Öreg
2020. május 16. 08:31
Most már itt az ideje, hogy hozzáértő illetékes hasonlítsa össze, hogy miért nem betegedtek meg több mint 1000 otthonban egyáltalán- hogyan védekeztek és mikor- és mit nem tettek meg az üzembentartók ott, ahol tömegesen haltak meg a gondozottak. És várom a pereket az elhunytak hozzátartozóitól, mert nem kis anyagi áldozatot vállalva vásároltak jó ellátást családtagjaik részére ! A fővárosi otthonokról érdekelne a választás utáni vezetői személycserék felsorolása és a dagadt alpolgármester indoklása!
balbako_
2020. május 16. 05:18
Magyarázat és mutogatás ez a főváros vezetésének reakciója a tényekre. De azt nem tudja megmagyarázni, hogy miért nincs orvos a Pesti úton, miért nem jelentették a koronavírusos betegeket 4 napig, miért 80 emberre jutott egy ápoló, miért voltak a bentlakók rühesek, és miért hamisítottak okiratot a városházán. Nos ezeknek a következménye a halálos áldozatok számának 75%-a az Karácsony illetékességi területéhez kötődik. Ezek után lehet mutogatni, magyarázkodni de minek!
3M..
2020. május 15. 20:28
Március óta eltelt másfél hónap. Ha valóban ennyien hunytak el az azóta idős otthonokban, akkor maradjon csak a járvány. Az idők végezetéig. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!