Nyomozás indult a Pesti úti idősotthon ügyében

2020. május 12. 19:22

„Annyi biztosan tudható, hogy az országos tisztifőorvos szerint legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben” – írta a Pesti Srácok.

2020. május 12. 19:22

A rendőrség az MTI megkeresésére azt írta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak.

A PestiSrácok.hu online lap kedden azt írta, egy magánszemély feljelentése alapján indult a nyomozás. Hozzátették, a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg, és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül 44-en meg is haltak. „Annyi biztosan tudható, hogy az országos tisztifőorvos szerint legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben” – írta a lap.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, a Pesti úti intézményben 305 lakónál igazoltak fertőzést.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. május 13. 03:21
Na végre!
tölgy
2020. május 12. 22:01
Nyomozást indítottak? Akkor mán csak az a kérdés, hogy kamugeri az 1, vagy a 2 személyi számmal kezdődő emberek börtönébe kerül. Hacsak ... hacsak az érzékenyített bírák - mint láthattuk az el'kúria esetében a gyöngyöspatai ügyben - másként nem döntenek.
János bácsi
2020. május 12. 21:20
Ebben az ügyben is érdemes lenne vizsgálatot indítani. "Információink szerint országszerte számos intézmény ResMed Lumis 150 típusú készülékeket kapott a központi raktárból. A gyártó honlapján közzétett adatok alapján ez egy úgynevezett CPAP berendezés, amely stabil állapotú, fertőzéses betegségben nem szenvedő páciensek légzésének megkönnyítésére szolgál. A készülék előnye, hogy használatához nem szükséges különösebb szakértelem, ráadásul formatervezése ahogy az a mellékelt fotón is látható esztétikus. A kórházas filmekben látható lélegeztetőgépekre annyiban még hasonlít is, hogy egy orrot és szájat fedő műanyag maszkon keresztül juttatja az oxigént a páciens szervezetébe. Nagy hátránya ugyanakkor amellett, hogy lélegeztetésre alkalmatlan , hogy még eredeti rendeltetése szerinti használata is közel lehetetlen lenne, ha véletlen szükség lenne rájuk. A készülékek ugyanis kínai nyelvű menüvel érkeztek."
balbako_
2020. május 12. 20:54
Jó lenne, ha tényleg végére járnának ennek a dolognak és nemcsak a meteorológus bűnhődne, mint más balliberális gyilkosságok esetében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!