Most lehet jelentkezni a Nemzetek Európája Karrierprogramra

2020. május 28. 13:40

Június 1-ig még lehet jelentkezni az európai uniós tisztviselői karrierprogramra.

2020. május 28. 13:40

Még egy hétig, június 1-jéig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló Nemzetek Európája Karrierprogramra, melyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve valósít meg. A képzés kitűnő karrierlehetőséget nyújt azoknak, akik nemzetközi pályára készülnek, részt szeretnének venni az EU intézményeinek munkájában, ezáltal képviselve hazánkat és a közös európai célokat. A program a közigazgatásban dolgozóknak is rendkívül hasznos, az itt megszerzett gyakorlati tudás minden munkakörben hozzáadott értéket jelent.

Ahogy Prőhle Gergely, a program igazgatója, a Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője elmondta: a program egy másfél évtizedes hiányt pótol, melynek legfőbb célja, hogy Magyarország növelje az európai uniós intézményeknél dolgozó, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező, a hazai körülményeket, szempontrendszert jól ismerő szakemberek számát. Korábban Varga Judit igazságügyi miniszter is a jelentkezésre buzdított. Kiemelte, hogy a hazaszeretet, a stabil szakmai alapok, a nemzetközi kitekintés és az elkötelezettség a hívószavak a jövendő uniós szakemberek képzése során.  

A díjmentes képzés a gyakorlati és elméleti ismeretek elmélyítése mellett kiemelt felkészítést ad az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) versenyvizsgáira, továbbá a szaknyelvi tudás fejlesztésével kívánja javítani a pályázók nemzetközi elhelyezkedését. A programban olyan neves szakemberek és állami tisztviselők vesznek részt oktatóként, mint például Varga Judit igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor volt uniós biztos, Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője vagy Győri Enikő európai parlamenti képviselő.

További információt ide kattintva lehet olvasni.

(Forrás: közlemény)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 30. 17:53
Na ez a képzés és "szakma" sem a piacnak kell.
luzitanxaver
2020. május 28. 13:47
Na végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!