Lenyűgöző átalakulás: így lesz a hernyóból szender

2020. május 22. 20:39

2020. május 22. 20:39

Nézze meg gyorsított felvételen, hogyan alakul át ez a hernyó egy kifejlett szenderré! 

A szenderfélék családja a Valódi lepkék rendjéhez tartozik. Ezeket a karcsú de erőteljes kinézetű lepkéket sűrű szőrzet borítja, első szárnyaik keskenyek és hosszabbak, mint a hátsók.

Nevük nem meglepő módon a „szendereg” igéből ered,

mivel nappal jellemzően pihennek és alkonyatkor élednek fel, és egy-két nappali faj kivételével éjjel aktívak. Számos virág beporzását a szendereknek köszönhetjük.

Forrás: The Dodo

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2020. május 23. 12:45
Az élet csodája, amit nem becsülünk eléggé. Az ember sokszorosát foglalja el a világból, mint amennyire valójában szüksége lenne. Erről írtam itt már eleget.
annamanna
2020. május 23. 04:00
Addig jó neki, amíg hernyó. Sokkal egyszerűbb az élete. Miután lepkévé alakult, sokkal bonyolultabbá válik minden. Például jó pár szenderfaj átrepüli a Földközi-tengert, "költöző lepke". Hát nem tudom, lepkeként szívesen kihagynám ezt a mutatványt.
MayorAnna
2020. május 22. 23:51
Azért, az emberek között is akadnak ilyen metamorfózisra képes egyedek, jó, mongyuk (sic) szárnyat nem növesztenek...
Attatroll
2020. május 22. 23:34
Nem mindegyik szender mozog és szívogat úgy, mint a kolibrik, csak a kacsafarkú szender.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!