Karácsony a Városházára költözteti a hajléktalanokat

2020. május 04. 22:35

Miután Borbély Lénárd, Csepel polgármestere változtatási tilalmat rendelt el arra a Táncsics Mihály utcai iskolaépületre, ahová Karácsony Gergely hajléktalanokat kívánt beköltöztetni, a főpolgármester meglepő és átgondolatlan döntést hozott, miszerint a hajléktalanoknak a Városházán kell meghúzniuk magukat a koronavírus-járvány idejére.

2020. május 04. 22:35
Nagy Orsolya

„A főváros vezetése tudomásul veszi, hogy Csepel vezetése hátat fordít az elesetteknek, így saját épületébe fogad be olyan otthontalan embereket, akik vállalják a karantént – közölte a Főpolgármesteri Hivatal, miután Borbély Lénárd, Csepel polgármestere határozottan elutasította a hajléktalanok átköltöztetését az általa vezetett kerületbe. Borbély változtatási tilalmat rendelt el a Táncsics utcai épületre és ezáltal keresztülhúzta Karácsony számításait.

»A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalan embereknek biztosítsunk ideiglenes otthont, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét, a Fővárosi Önkormányzat az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni. Ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre« – érzékenyített közleményében Karácsony Gergely. A főpolgármester hozzátette: az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet.

»A főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket« – írta meglehetősen sértődött hangnemben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt elhallgatva, hogy az új rendelet fényében a kiszemelt ingatlanon továbbiakban nem végezhet átalakításokat, így alkalmatlan a hajléktalanok ellátására.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a hírre úgy reagált: az interneten kihirdetett petíció és a bejelentett változtatási tilalom volt közös sikerük kulcsa. Csepel és a csepeliek ismét bebizonyították, hogy az összefogás sikerre vezet.”

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. május 05. 13:19
A Főpolgármesteri irodába, no meg a sok "helyettesi" irodákba meg a titkárságaikba elég sok családot tudnak beköltöztetni! Kamugeri meg dolgozhat "home ofis"-ban... talán úgy kevesebbet tud ártani a budapestieknek.
Sulammit
2020. május 05. 13:10
Hazudsz Karácsony! Mindkettőben hajléktalanokat akartál beköltöztetni. A Gerlóczy utcainak már régen meg volt a terve. Persze tudtad, hogy a csepeliek ebbe nem mennek bele. Csak azért csináltad, hogy fanyalgó pofával elmondhasd: "hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa,"
Pierre
2020. május 05. 11:34
magyarazhatjatok ezerfelekeppen a szolidaritast hirbol sem ismero, a szegenyeket letaposo, latni sem akaro arrogans kulturalatlansagotokat, a humanitas helyebe ultetett kirakat keresztenysegeteket.
puszika
2020. május 05. 11:31
Barátaim!! Ezt a cirkuszt végig nézzük!! Ekkora állat ritkán születik mint Karácsony majom!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!