Járványügyi szakember: Továbbra is be kell tartani a megelőző rendelkezéseket

2020. május 18. 21:15

„Még nem térhetünk vissza a megszokott életünkbe, hiszen bizonyos korlátozások még mindig életben vannak” – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

2020. május 18. 21:15

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ epidemiológusa hétfő este elmondta, továbbra is fontos a kézmosás vagy az alkoholos kézfertőtlenítés, illetve az is, hogy aki beteg, ne menjen közösségbe. Ajánlott továbbá, hogy – aki teheti – a kijárási korlátozások lazítása után is home office-ban, vagyis otthonról végezze a munkáját, és a távolságtartási szabályokat is alkalmazni kell – tette hozzá a járványügyi szakember.

Mindenkinek meg kell értenie, hogy

hiszen bizonyos korlátozások még mindig életben vannak” – hangsúlyozta, hozzátéve, ha a helyzet úgy kívánja, a lazítások után ismét szigorítás jöhet. Galgóczi Ágnes emlékeztetett: arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
metálgitár
2020. május 19. 07:03
Jah, Magyarországon már csak ilyen meleg, napos és száraz az idő, szemben például Spanyolországgal, Olaszországgal, Törökországgal vagy Iránnal...
Bodriné
2020. május 19. 00:54
Könyörgök: MEDDIG SZÓRAKOZNAK még ezzel a műbalhéval, meddig ijesztgetik a népet? Röhejesen alacsonyak lettek a fertőzöttségi adatok, TÖRT-EZRELÉKEKBEN mérhetők! Szinte biztos hogy nem csak a "karantén" miatt,hanem a meleg,napos, száraz idő miatt. Tulajdonképpen nem is volt járvány! Miért nem kérnek elnézést a felesleges/káros/nagy áldozattal járó intézkedések miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!